Festival

The Great Escape – strand & bands

Het strand en leuke bandjes, wat wil je nog meer? The Great Escape bestaat al meer dan 10 jaar en keert terug in mei dit jaar. Het is een waar hoogtepunt voor mensen die van muziek houden, aangezien het festival je de kans geeft om the next big thing te zien vóórdat ze wereldwijd bekend worden. Artiesten die op vorige edities stonden zijn onder meer Adele, Royal Blood, The Maccabees, The 1975, Skepta, HAIM, Disclosure, The XX en de Brit’s Critic’s Choice 2016 winnaar Jack Garrett.

Wat is The Great Escape?

Het festival richt zich op opkomende muziek en artiesten en vindt plaats van 19 tot 21 mei, in meer dan 30 podia, allemaal op loopafstand van elkaar in de zuidelijke kustplaats Brighton. Over het hele weekend zullen meer dan 450 bands optreden. Naast de optredens is een congres waar panels, debatten, keynote speeches en netwerk sessies plaatsvinden, georganiseerd en bijgewoond door invloedrijke personen in de Britse muziek industrie. De video hieronder van afgelopen jaar geeft je een idee van wat je kan verwachten…

The Great Escape Festival

Waar vindt het plaats?

Brighton! In de stad bevinden zich een paar absolute top podia, en je wristband zorgt dat je bij iedere show naar binnen kan (behalve de spotlight shows, hiervoor moet je een top up ticket kopen). De beste manier om hier te komen is met de trein, die je in ongeveer 50 minuten van Clapham Junction naar Brighton brengt.

TGE The Cribs

Wie speelt er?

Er zal een gigantische hoeveelheid showcases plaatsvinden, maar daarnaast zijn er ook 3 spotlight shows:

  • Oh Wonder
  • Songhoy Blues
  • & Stormzy

Daarnaast zullen o.a. The Big Moon, Blossoms, Spring King, Kloe, Yungen en letterlijk honderden andere optreden. Zie de volledige line-up hier!

Ik wil gaan! The Great Escape klinkt fantastisch en ik wil een ticket.

Dan heb je geluk! Bezoek de The Great Escape site via www.ticketweb.co.uk/tge voor tickets en meer informatie.

Mei kan niet snel genoeg komen.