Nieuwe muziek

Nieuwe Muziek: Naaz

De carrière van deze Nederlands-Koerdische zangeres gaat hard! Het is duidelijk: Naaz is Up To Something.

Tickets voor Naaz

In Ticketmaster Nieuwe Muziek zetten we artiesten in de spotlights, waarvan we veel verwachten in de live music scene. Met onze experts gaan we op zoek naar de meest veelbelovende opkomende artiesten.

Bits of Naaz. Het is de naam van haar eerste EP en het komt precies overeen met wat iedereen op dit moment wil. We willen een stukje van haar. Van haar stem, haar eigen sound en de aanstekelijke poppy songs waar we geen genoeg van krijgen. Haar in Nederland live zien is nú al moeilijk; Bitterzoet en Rotown verkocht zij zonder moeite uit. Tijd voor de grote zaal van Paradiso! Maar niet voordat zij een aantal festivals in Nederland, België, Ierland en de UK heeft meegepakt.

Bits of info

Naaz Mohammad is Koerdisch-Nederlands, geboren in Gorinchem en opgegroeid en woonachtig in Rotterdam. Ze is pas 19 jaar en viert 8 juni haar 20e verjaardag. In 2014 deed ze mee aan Holland’s Got Talent, daarna werd het even stil rondom de zangeres. Tot ze in 2017 haar eerste hit Words uitbracht, welke internationaal werd opgepikt. Het nummer is inmiddels al meer dan 10 miljoen keer gestreamd op Spotify.

Naaz - Words (Official Video)

Na de release van deze single ging het hard met de carrière van Naaz. Ze werd verkozen tot 3FM Talent, scoorde drie 3FM Megahits, trad op op onder meer Lowlands, Eurosonic/Noorderslag, South By Southwest en Reeperbahn, werd verkozen tot Poptalent van 2018 door De Volkskrant en won twee Edisons; voor Nieuwkomer en Videoclip.

Zo voor de wind ging het Naaz niet altijd. Op school werd ze gepest en thuis werd ze streng en beschermend opgevoed. Haar familie stond niet achter haar droom om muzikant te worden en dit resulteerde in veel gesprekken en vele ruzies. Tot haar ouders een auto-ongeluk kregen en hierdoor een stuk meer in het moment gingen leven. Ze kreeg meer ruimte om haar muziek te maken en zong het pesten letterlijk van zich af. Dit, en meer bits uit haar leven, hoor je duidelijk terug in nummers als Pretty en Up To Something.

Naaz - Up To Something (Official Video)

Interview met Naaz op The Great Escape 2018

Op het festival The Great Escape in Brighton (UK) eind mei, kregen onze collega’s van TicketWeb de kans Naaz aan een ‘vragengrabbelton’ te onderwerpen. Hun eerste reactie na het interview: “She was sooo lovely!”.

Naaz grabbelde onder andere onderstaande vragen uit de ton. Bekijk het hele interview in de video onderaan de tekst.

Wat is het eerste optreden waar je ooit bent geweest?
Tove Lo. En ik was en ben nog steeds verliefd op haar.

Naar wie luister je op het moment?
Momenteel luister ik vooral naar Lorde. Ik heb altijd periodes waarin ik opeens veel naar Lorde luister. Ze wordt letterlijk mijn ‘lord’. Dan is het weer even rustig en na twee maanden gebeurt het weer! Het is alsof ik een gekke relatie met haar heb, we blijven weer bij elkaar komen.

Wie zijn voor jouw de drie ‘dream headliners’ voor een festival?
Kendrick Lamar, Lorde, Kanye West.

Wat is je favoriete nummer om live te spelen?
Dat is denk ik Can’t, omdat ik zo emo word op het podium als ik dat nummer zing. Het nummer is echt een vertaling van hoe ik mij meestal voel. Als ik dan op een podium sta tegenover vreemden is het gewoon een heel fijne manier om dit uit te drukken, zonder dramatisch te zijn.

TicketWeb Meets Naaz @ #TGE18

Naaz live zien

Op 5 oktober 2018 staat Naaz in de grote zaal van Paradiso in Amsterdam. Wil je haar live zien? Bestel dan hier je tickets. Haar vorige shows in Bitterzoet en Rotown verkochten in een mum van tijd uit, dus wacht zeker niet te lang.

🎶 Beluister op Spotify 🎶