Muziek

5 voor Vrijdag: Down The Rabbit Hole, Motel Mozaïque, Bonobo en meer

In 5 voor Vrijdag bespreken we nieuwtjes uit de muziekwereld. Zo ben je weer perfect op de hoogte voor je het weekend ingaat.

Met deze week in 5 voor Vrijdag: de eerste namen van Down The Rabbit Hole, de genomineerden voor de Grammy Awards zijn bekend, de line-up van Motel Mozaïque Festival, een nieuwe muziekvideo van Bonobo en een nieuwe documentaire over The Beatles.


Down The Rabbit Hole maakt eerste namen bekend

Disclosure, Gorillaz, HAIM en Phoebe Bridgers. Dit zijn slechts enkele namen van de line-up van Down The Rabbit Hole 2022. Gistermiddag werden de eerste bevestigingen, bestaande uit 32 namen, van DTRH bekend gemaakt, evenals alle informatie over het festival. ’Zo begint zaterdag 27 november (morgen) om 11:00 de presale voor ticketkopers uit 2020 en 2021 en gaat de reguliere verkoop van start op zaterdag 4 december om 11:00. Het gaat weer een groot feest worden volgend jaar. Kijk hieronder wie er nog meer op de line-up staat!


Grammy-nominaties zijn bekend
Harvey Mason Jr. announces Best New Artist, Record, Album, and Song Of The Year | 64th GRAMMY Awards

Eerder deze week werden alle nominaties voor de Grammy Awards bekend gemaakt en er staan bekende namen op de lijsten. Taylor Swift, Justin Bieber, Olivia Rodrigo, BTS en nog veel meer artiesten kregen nominaties voor alle verschillende categorieën.

Een aantal van de genomineerden kan je in 2022 live zien. ABBA is genomineerd voor Record of the Year en kan je in 2022 in de ABBA Arena in Londen zien tijdens ABBA Voyage. Ed Sheeran’s Bad Habits is genomineerd voor Song of the Year en de singer-songwriter staat 14 en 15 juli 2022 in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Als laatste staat Kings of Leon op 7 juli 2022 op Evenemententerrein Weert en hun nummer The Bandit is genomineerd voor Best Rock Song. Ga jij naar één van deze concerten?


Motel Mozaïque Festival line-up is bekend!

De eerste namen voor Motel Mozaïque Festival zijn bekend! Volgend jaar kan je onder andere S10, Billy Nomates, Stikstof en Sylvie Kreusch zien optreden tijdens dit festival in Rotterdam. Tijdens MOMO Festival komen muziek, kunst en nieuwe artiesten te samen op de meeste bijzondere plekken in Rotterdam. Drie dagen lang kan je genieten van speciale optredens en street art.

MOMO19 RECAP • Motel Mozaïque 2019

Bonobo brengt een nieuwe muziekvideo uit

Bonobo bracht afgelopen dinsdag de muziekvideo uit voor zijn nummer ‘Otomo samen met O’Flynn. Het nummer geeft een gevoel van zomer op een terras aan het strand. ‘Otomo is één van de singles voor Bonobo’s opkomende album Fragments, wat op 14 januari 2022 uit zal komen. Het album bevat samenwerkingen met onder andere Joji, Jamila Woods en Kadjha Bonet.

Zin om dit nummer live te horen? Op woensdag 20 april 2022 staat Bonobo op het podium in AFAS Live in Amsterdam!

Bonobo - Otomo (feat. O’Flynn) (Official Video)

Nog nooit vertoond beeld van The Beatles komt eindelijk aan het licht

Groot nieuws voor alle fans van The Beatles: er is een nieuwe documentaire van de band! Gisteren kwam de eerste aflevering van de driedelige docuserie uit op Disney+. De tweede aflevering komt volgende week donderdag uit. In deze serie komt materiaal wat zo’n 50 jaar achter slot en grendel heeft gezeten eindelijk aan het licht. Het materiaal bestaat uit opnamesessies van de band, persoonlijke gesprekken en de periode waarin ze in drie weken een hele album moesten schrijven.


Dit was 5 voor Vrijdag voor deze week. Wil je meer lezen van Ticketmaster? Check dan de rest van ons blog.