Muziek

5 voor Vrijdag: Drake, Beyoncé, De Dijk en meer

In onze wekelijkse rubriek 5 voor Vrijdag bespreken we nieuwtjes uit de muziekwereld van afgelopen week. Zo ben je weer perfect op de hoogte voor je het weekend ingaat.

Tickets voor de tofste shows en events

Het was weer een drukke week in de muziekwereld. Wij praten je bij in de nieuwe 5 voor Vrijdag. Zo brengt Drake een nieuw album uit en kregen alle Queen B-fans goed nieuws te horen.

Drake dropt nieuw album Honestly, Nevermind

Nog niet zo lang geleden bracht rapper Drake zijn album Certified Lover Boy uit, maar zijn fans kunnen nu alweer genieten van nieuwe muziek. Vanaf vandaag is zijn album Honestly, Nevermind overal te beluisteren. Het album bevat maar liefst 14 nummers en een samenwerking met rapper 21 Savage.

Drake – Honestly, Nevermind

De Dijk voor een vierde keer te zien in Ziggo Dome

Sinds zanger Huub van der Lubbe heeft aangekondigd dat De Dijk na 41 jaar stopt, grijpen de fans nog snel hun kans om de band live te zien tijdens hun laatste tour. Met hun show Zullen We Dansen… staat de band maar liefst vier (!) keer in Ziggo Dome in Amsterdam. 1, 2 en 3 oktober zijn al uitverkocht, maar er zijn nog tickets verkrijgbaar voor de show op 24 september.

De Dijk - Kan Ik Iets Voor Je Doen
De Dijk – Kan Ik Iets Voor Je Doen

Beyoncé kondigt zevende soloalbum aan

Alle Beyoncé fans opgelet: na zes jaar komt de zangeres met een nieuw soloalbum. Dat kondigt de 40-jarige zangeres aan op haar Instagram. Act I RENAISSANCE 29/7 is te lezen op de pagina, wat suggereert dat we de albumtitel al weten. Ook streamingdienst TIDAL (eigendom van haar partner JAY-Z) deelde het nieuws. Het laatste soloalbum, Lemonade, van Beyoncé dateert alweer uit 2016. Hoog tijd dus om binnenkort weer te kunnen genieten van nieuwe muziek. En ze laat ons niet lang wachten, zoals ze in haar aankondiging laat weten kunnen we het album 29 juli verwachten.

The Rolling Stones zijn binnen een maand toch te zien in ArenA

Zanger Mick Jagger raakte besmet met het coronavirus en daarom moesten de bandleden hun fans teleurstellen. Het concert van afgelopen maandag kon dus niet doorgaan, maar gelukkig is er goed nieuws voor iedereen met tickets. Ondanks het tourschema van de Stones kon er toch gelukkig snel een nieuwe datum worden geprikt. De rockers staan op 7 juli 2022 alsnog in een uitverkochte Johan Cruijff ArenA met hun SIXTY-tour.

The Rolling Stones - Living In The Heart Of Love (Official Video)
The Rolling Stones – Living In The Heart Of Love

Chance the Rapper werkt voor nieuwe single samen met Joey Bada$$

Chance the Rapper en Joey Bada$$ slaan de handen ineen voor hun nieuwe single The Highs & The Lows. De reacties van de fans zijn erg lovend en ze vinden de samenwerking erg goed. Onlangs kondigde Joey Bada$$ zijn Europese tour aan en zal hij ook in ons land zijn muziek laten horen. Op 8 december staat de Amerikaanse rapper in Melkweg in Amsterdam.

Chance the Rapper ft. Joey Bada$$ - The Highs & The Lows (2022) | [Official Music Video]
Chance the Rapper – The Highs & The Lows (feat. Joey Bada$$)

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze week. Wil je meer lezen van Ticketmaster? Check dan de rest van ons blog.