Muziek

5 voor Vrijdag: ABBA, Post Malone, De Dijk en meer

In onze wekelijkse rubriek 5 voor Vrijdag bespreken we nieuwtjes uit de muziekwereld van afgelopen week. Zo ben je weer perfect op de hoogte voor je het weekend ingaat.

Tickets voor de tofste shows en events

Het was weer een drukke week in de muziekwereld. Wij praten je bij in de nieuwe 5 voor Vrijdag. Zo krijgt ABBA lovende reacties op hun hologramshows in Londen en brengt Post Malone na drie jaar weer een nieuw album uit.

ABBA Voyage valt goed in de smaak

Vorig weekend ging de hologramshow van ABBA in première. Het viertal zal een jaar lang als zogenaamde ABBA-tars te bewonderen zijn in een speciaal gebouwde ABBA Arena in Londen. De Zweedse popgroep zal dus niet zelf het podium betreden, maar als hologrammen van zichzelf mét liveband. Voor de Nederlandse fans is het dus even een tripje om de show mee te kunnen maken, maar zeker de moeite waard. Hieronder vind je alvast een voorproefje van de spectaculaire show.

ABBA Voyage: Concert Trailer
ABBA Voyage: Concert Trailer

Na drie jaar is Post Malone terug met een nieuw album

Hoewel Post Malone de afgelopen jaren met verschillende singles naar buiten kwam, is het alweer drie jaar geleden sinds hij een echt album uitbracht. Daar maakt de rapper en zanger vandaag echter verandering in, nu zijn Twelve Carat Toothache overal te beluisteren is. Op het album staan maar liefst 14 nummers met verschillende samenwerkingen met artiesten zoals Doja Cat, The Kid LAROI, The Weeknd en Fleet Foxes. Een goed begin van je weekend dus!

Post Malone – Twelve Carat Toothache

Ook nieuwe muziek van A-a-antoon

Dat Antoon een hitmachine onder de jongere generatie is, is algemeen bekend. Met zijn liedjes Hyperventilatie, Hallo en Vluchtstrook laat hij iedereen meezingen en zijn agenda stroomt steeds verder vol met optredens. Zijn carrière kent een knallende start en de 20-jarige zanger staat dit jaar op grote festivals als PinkPop en Vestrock dit weekend. En goed nieuws voor al zijn fans, want vanaf vandaag is zijn nieuwe single Olivia uit. Beluister ‘m hieronder.

Antoon – Olivia

De Dijk stopt na 41 jaar muziek maken

Huub van der Lubbe, beter bekend als de leadzanger van band De Dijk, kondigt afgelopen woensdag zijn afscheid aan. Hij vindt het na de tour die tot eind december duurt ‘wel mooi geweest’, zo zegt hij in een interview in de Volkskrant.

Gelukkig voor de fans staan er nog heel wat shows van de band op de agenda en kunnen we nog een aantal maanden van hen genieten. Zo staat de band het eerste weekend van oktober maar liefst drie (!) keer in Ziggo Dome in Amsterdam. De eerste shows op 1 en 2 oktober zijn uitverkocht, maar er zijn nog tickets beschikbaar voor de show op maandag 3 oktober.

De Dijk - Kan Ik Iets Voor Je Doen
De Dijk – Kan Ik Iets Voor Je Doen

Typhoon kaart eenzaamheid aan in zijn nieuwe single

Sinds het uitbreken van de coronapandemie en het vele thuiszitten, is eenzaamheid meer onder de aandacht gekomen. Hoewel we (bijna) alles weer als vanouds kunnen doen, kampen nog veel mensen op de achtergrond met eenzaamheid en het is belangrijk dat dit op de radar blijft.

Daarom schrijft rapper en zanger Typhoon hier zijn laatste single over. Alleen In De Pauze is nu overal te beluisteren. Aanstaande zaterdag staat Typhoon op de planken in Patronaat, Haarlem. Maar ook in juli staan er verschillende data in de agenda en staat hij in Metropool, 013 en Melkweg.

Typhoon – Alleen In De Pauze

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze week. Wil je meer lezen van Ticketmaster? Check dan de rest van ons blog.