Muziek

5 voor Vrijdag: Red Hot Chili Peppers, Beyoncé, Rosalía en meer

In onze wekelijkse rubriek 5 voor Vrijdag bespreken we nieuwtjes uit de muziekwereld van afgelopen week. Zo ben je weer perfect op de hoogte voor je het weekend ingaat.

Tickets voor de tofste shows en events

Het was weer een drukke week in de muziekwereld. Wij praten je bij in de nieuwe 5 voor Vrijdag. De Red Hot Chili Peppers kondigden deze week bijvoorbeeld aan met nog een nieuw album te komen, Beyoncé bracht haar album RENAISSANCE uit en Rosalía duikt ook op met nieuwe muziek.

Beyoncé’s album RENAISSANCE is hier

We moesten er even op wachten, maar het nieuwe album van popster Beyoncé is uit! Met RENAISSANCE brengt Queen Bey haar zevende soloalbum uit. Het album bestaat uit 16 tracks en is een enorm dansbare plaat geworden. Dat kregen we al te horen bij het voorproefje in de vorm van single Break My Soul. Hierin gebruikte Beyoncé bijvoorbeeld een sample van de jaren ’90 househit Show Me Love van Robin S.. Ook werkt ze op het album samen met grote namen als Grace Jones, Skrillex en Drake. Beluister het album hieronder.

Beyoncé – RENAISSANCE

Met DESPECHÁ brengt Rosalía de zomer naar je toe

De Spaanse zangeres Rosalía is al een tijdje aan een opmars bezig in Europa. Dit jaar verscheen haar succesvolle album MOTOMAMI, met daarop hits als LA FAMA (met The Weeknd) en SAOKO. Nu is Rosalía terug met haar single DESPECHÁ. Deze lijkt perfect getimed voor de zomer, want met dit nummer aan gaat de zon nog een stukje harder stralen. Beluister ‘m hieronder.

Rosalía binnenkort live zien? Op 10 december 2022 staat ze in AFAS Live in Amsterdam met haar MOTOMAMI WORLD TOUR. De laatste tickets zijn nu te koop.

ROSALÍA - DESPECHÁ (Official Audio)
Rosalía – DESPECHÁ

Red Hot Chili Peppers verklapt komst aankomend dubbelalbum

Fans van de Amerikaanse rockband Red Hot Chili Peppers konden hun geluk niet op afgelopen week. Hoewel het pas even geleden is dat de band hun album Unlimited Love uitbrachten, werd deze week bekend dat de Peppers in de herfst alweer met een nieuwe plaat komen. Het dubbelalbum gaat Return of the Dream Canteen heten en verschijnt op 14 oktober. Wij zijn alvast heel benieuwd!

Hailee Steinfeld en Anderson .Paak werken samen op Coast

Een bijzondere samenwerking op het eerste gezicht: Hailee Steinfeld en Anderson .Paak hebben vandaag hun nummer Coast uitgebracht. Met een heerlijk gitaarrifje, de zwoele stem van Steinfeld en de snelle raps van .Paak is een perfect zomernummer geworden. Het is voor multitalent Steinfeld overigens haar eerste nieuwe muziek in twee jaar tijd. Ze is de afgelopen jaren vooral druk geweest met acteren, zoals in de Marvel-serie Hawkeye. Check het nummer hieronder.

Hailee Steinfeld - Coast (feat. Anderson .Paak) (Official Lyric Video)
Hailee Steinfeld – Coast (feat. Anderson .Paak)

Leah Kate geeft fans advies in Life Sux

De opkomende poppunk-zangeres Leah Kate heeft vandaag haar nieuwe single Life Sux uitgebracht. Kate, die doorbrak via TikTok, geeft hier haar fans levensadvies: ”Drink up, get wasted. Life sux and then you die”. Ze spoort haar luisteraars aan om de ‘haters’ te negeren en je te focussen op de goede dingen in het leven. Life Sux volgt eerdere succesvolle singles als 10 Things I Hate About You en Twinkle Twinkle Little Bitch op. Bekijk de video van Life Sux hieronder.

Leah Kate binnenkort live zien? Op 8 november staat de TikTok-ster in de Melkweg in Amsterdam. Tickets zijn nu te koop.

Leah Kate - Life Sux (Lyric Video)
Leah Kate- Life Sux

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze week. Wil je meer lezen van Ticketmaster? Check dan de rest van ons blog.