Muziek

5 voor Vrijdag: Halsey, Jonas Brothers & meer

En verder in deze 5 voor Vrijdag: Eminem, Mac Miller en Mura Masa.

Tickets

In deze nieuwe 5 voor Vrijdag bespreken we de nieuwe releases van deze week en dat zijn er nogal wat. Zo bracht Halsey vandaag eindelijk haar album uit, kwam Eminem verrassend met een nieuwe plaat en kwam R.Y.C uit, het tweede album van future bass-producer Mura Masa. Maar ook Circles, het bijzondere album van Mac Miller dat postuum uitkomt en de nieuwe single van de Jonas Brothers.

Jonas Brothers brengen nieuwe single uit

Vorig jaar vierden de gebroeders Jonas hun grote comeback met hun album Happiness Begins, met daarop de grote hit Sucker. Daarbij hoorde uiteraard ook een grote tour en deze strijkt binnenkort in neer in Europa. Daarom besloten Nick, Joe en Kevin dat het weer tijd was voor een nieuw nummer: What A Man Gotta Do. Een aanstekelijk popnummer dat het ongetwijfeld weer goed gaat doen in de hitlijsten. Check hieronder ook de clip, waar de broers hun favoriete romcoms naspelen en de JSisters (Danielle Jonas, Sophie Turner en Priyanka Chopra Jonas) ook in meespelen. Zin om de Jonas Brothers live te zien? Dat kan, want ze staan op 15 februari in de Ziggo Dome en er zijn nog tickets!

Jonas Brothers - What A Man Gotta Do (Official Video)

Eminem dropt Music To Be Murdered By

Opeens was daar vandaag een nieuw album van rapgod Eminem. De 47-jarige rapper uit Detroit had al sinds 2018 geen nieuw album uitgebracht sinds hij met Kamikaze kwam, die ook vrij onverwacht kwam. Music To Be Murdered By, zoals het album heet, is alweer het elfde album van Eminem en bevat features van o.a. Anderson .Paak, Royce da ’59, Ed Sheeran én de recent overleden rapper Juice WRLD. Via Instagram laat Eminem weten voor het album inspiratie gehaald te hebben uit de films van Alfred Hitchcock en op het album pleit hij tegen het wapengeweld in de VS. Check het album hieronder.

Mac Miller maakt indruk met Circles

Vorige week noemden we het al: de in 2018 overleden rapper Mac Miller zou nog één laatste album uitbrengen. Het album, dat door zijn producer Jon Brion afgemaakt werd, is vandaag verschenen en de pers is lovend over de plaat. Zo noemt The Guardian dat Miller met Circles nog steeds de grenzen van hiphop opzoekt met dit album. Hij gaat namelijk met zijn laatste album meer richting de softrock en emo-rap, wat een prachtig afscheidsalbum oplevert. Check hieronder de prachtige clip van single Good News.

Mac Miller - Good News

Future bass-held Mura Masa gaat compleet andere kant op met R.Y.C.

De jonge producer Alex Cross, beter bekend als Mura Masa, brak in 2016 door met het nummer Love$ick, met daarop een feature van A$AP Rocky. Opeens stond hij, samen met o.a. Flume, aan de top van de future bass. Met zijn tweede album gaat de Brit echter een heel andere kant op. Op R.Y.C. (afkorting voor Raw Youth Collage) gaat Mura Masa terug naar zijn jeugd en staat de gitaar centraal. Geen harde beats dit keer dus. Het album bevat features van Clairo, Ellie van Wolf Alice en slowthai. En vooral die laatste is een aanrader, want op Deal Wiv It komen beide Britten uitstekend uit de verf. Live meemaken? Dat kan, want op zaterdag 29 februari staat Mura Masa in AFAS Live! Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Mura Masa - Deal Wiv It with slowthai (Official Video) ft. slowthai

Halsey verrast met langverwachte album Manic

De Amerikaanse zangeres Halsey heeft vandaag haar derde album uitgebracht. Het is de opvolger van hopeless fountain kingdom uit 2017, maar verwacht niet dezelfde vrolijke popliedjes die ze normaal maakt. Net als Mac Miller zoekt Halsey op Manic de grenzen van haar genre op en combineert ze elektronische muziek met akoestische gitaren. Bijzonder aan de plaat is dat ze op het album zogenaamde interludes heeft van Dominic Fike, Alanis Morissette en Suga van BTS. Met de laatste rapt ze zelfs een stukje in het Koreaans. Manic krijgt lovende recensies in de pers: muziekblad Rolling Stone geeft ‘m zelfs vier sterren. Als je Halsey live wil zien dit jaar, moet je snel zijn. Ze staat namelijk over een maand al in de Ziggo Dome. Haal je tickets hier.

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze keer. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog!