Muziek

5 voor Vrijdag: Olivia Rodrigo, Jack White, Monsta X en meer

In 5 voor Vrijdag bespreken we nieuwtjes uit de muziekwereld. Zo ben je weer perfect op de hoogte voor je het weekend ingaat.

Met deze week in 5 voor Vrijdag: Olivia Rodrigo geeft een Tiny Desk Concert, Jack White komt naar AFAS Live, Monsta X brengt een nieuw album uit, Stromae maakt zich klaar voor de toekomst en Alicia Keys brengt haar achtste album uit.


Olivia Rodrigo geeft een Tiny Desk Concert

Op woensdag gaf Amerikaanse zangeres en actrice Olivia Rodrigo een Tiny Desk (Home) Concert bij NPR Music. Tijdens dit concert in een DMV (een overheidsinstantie die de registratie van voertuigen en rijbewijzen beheert in de Verenigde Staten) in Glendale zong Olivia onder andere de nummers good 4 u en traitor van haar album sour. Bekijk de video hieronder!

Afgelopen maandag kondigde Olivia Rodrigo haar eerste tour aan waar haar fans vol enthousiasme op reageerden. In 2022 komt ze langs bijna 50 steden in Noord-Amerika en Europa. Vanochtend gingen de tickets voor haar show in AFAS Live in Amsterdam in de verkoop. Heb jij een ticket kunnen bemachtigen?

Olivia Rodrigo: Tiny Desk (Home) Concert

Jack White komt naar AFAS Live

Amerikaanse zanger en gitarist Jack White komt naar Amsterdam. Op 1 juli 2022 staat hij met zijn The Supply Chain Issues Tour in AFAS Live. De zanger maakte vorige maand bekend dat hij in 2022 twee nieuwe albums zal uitbrengen. Fear of the Dawn zal op 8 april 2022 uitkomen en Entering Heaven Alive op 22 juli 2022. Tijdens het concert zal er dus nieuwe muziek te horen zijn. Het nummer Taking Me Back van het album Fear of the Dawn is al uit als single en muziekvideo.

De ticketverkoop voor Jack White begint vrijdag 17 december om 10:00.

Jack White – Taking Me Back (Official Video)

Monsta X brengt een nieuw album uit

K-pop groep Monsta X heeft een tweede Engelstalige album uitgebracht. The Dreaming bevat onder andere de nummers One Day en You Problem. Voor You Problem is vandaag ook de muziekvideo in première gegaan. Dit nummer is geproduceerd door David Stewart, wie bekend is van zijn samenwerkingen met BTS, Hailee Steinfeld en the Jonas Brothers.

Monsta X staat daarbij in mei 2022 op de line-up van KPOP.FLEX, een groot Europees K-pop festival in Frankfurt in Duitsland. Tickets voor dit festival zijn te koop via Ticketmaster Duitsland.


Stromae maakt zich klaar voor de toekomst

Deze week was Stromae te zien bij de Amerikaanse talkshow The Tonight Show with Jimmy Fallon. In de uitzending gaf Stromae een optreden van zijn laatste nummer Santé en verteld hij over zijn plannen voor de toekomst. Zo heeft hij aangekondigd dat we op 4 maart 2022 zijn volgende album Multitude kunnen verwachten.

Daarbij gaat Stromae weer op tour. In februari 2022 kunnen we hem al verwachten in een uitverkochte AFAS Live en in juni 2022 staat hij op de line-up van Werchter Boutique in België. Na een zomer vol festivals in Europa gaat Stromae in 2023 weer op tour door Europa en komt hij voor drie avonden naar Brussel. Tickets voor de optredens in Brussel en bij Werchter Boutique zijn te koop via Ticketmaster België.


Alicia Keys brengt haar achtste album uit

Amerikaanse zangeres Alicia Keys heeft vandaag haar achtste album Keys uitgebracht. Het nieuwe album bestaat uit twee delen. Het eerste deel, Originals, zijn nieuwe nummers van de zangeres in hun meest simpele vorm. Het tweede deel, Unlocked, zijn dezelfde nieuwe liedjes, maar op een totaal andere manier geproduceerd. Op het album zijn 26 tracks te horen, inclusief samenwerkingen met onder andere Pusha T en Khalid.

The Originals come from that classic side of me! It’s that AK that we WANT!! A homecoming. The Unlocked side, I wanted to sample The Originals to create a whole other sonic experience. So, @MikeWiLLMadeIt and I connected and made magic.

Alicia Keys op Twitter

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze week. Wil je meer lezen van Ticketmaster? Check dan de rest van ons blog.