Muziek

5 voor Vrijdag: Lizzo, Sam Fender, Maggie Rogers en meer

In onze wekelijkse rubriek 5 voor Vrijdag bespreken we nieuwtjes uit de muziekwereld van afgelopen week. Zo ben je weer perfect op de hoogte voor je het weekend ingaat.

Tickets voor de tofste shows en events

Het was weer een drukke week in de muziekwereld. Wij praten je bij in de nieuwe 5 voor Vrijdag. Zo is er een nieuw album van Lizzo en hebben Maggie Rogers en Sam Fender singles uitgebracht.

Lizzo brengt speciaal album uit

De Amerikaanse zangeres Lizzo, bekend van hits als Truth Hurts en Juice, is helemaal terug met haar vandaag verschenen album Special. Het is de opvolger van het in 2019 verschenen Cuz I Love You, waarmee Lizzo definitief doorbrak. Op Special zijn naast haar huidige hit About Damn Time nog 11 andere funky tracks te vinden. Daarbij kan haar kenmerkende dwarsfluit natuurlijk niet ontbreken. Check het album hieronder.

Lizzo – Special

Sam Fender is Alright met nieuwste single

De 28-jarige singer-songwriter Sam Fender speelt vandaag zijn grootste show tot nu toe in Finsbury Park (Londen) en om dat te vieren brengt hij vandaag nieuwe muziek uit. ‘Nieuw’ is overigens misschien het verkeerde woord, want het nummer was al eerder uitgebracht op vinyl, ter ere van Record Store Day. Nu kunnen we er in ieder geval ook van genieten via de streamingsdiensten.

Sam Fender nog live zien deze zomer? Hij is te zien op een uitverkocht Lowlands 2022. Als je hier nog graag bij wil zijn: check regelmatig de eventpagina van Lowlands 2022. Hier kunnen andere fans hun ticket doorverkopen.

Sam Fender – Alright

Calvin Harris dropt zomerse track met mooie features

Het is volop zomer, dus we kunnen wel wat zonnige deuntjes gebruiken. Gelukkig is daar de Schotse dj Calvin Harris. Binnenkort brengt hij zijn nieuwe album Funk Wav Bounces Vol. 2 uit. Het eerste deel hiervan (Funk Wav Bounces Vol. 1), waar Harris zich van zijn meest funky kant liet horen, verscheen in 2017 en bevatte hits als Slide en Feels. Hier had hij al bijzondere features bij (zoals Katy Perry en Frank Ocean) en bij Vol. 2 blijft hij hiermee doorgaan. Vandaag is namelijk de derde single Stay With Me verschenen, met daarop niemand minder dan Justin Timberlake, Halsey en Pharrell. Check ‘m hieronder.

Calvin Harris - Stay With Me (Official Video) ft Justin Timberlake, Halsey & Pharrell
Calvin Harris – Stay (feat. Justin Timberlake, Halsey & Pharrell)

Maggie Rogers’ Horses is laatste voorproefje op nieuw album Surrender

Het Amerikaanse multitalent Maggie Rogers brengt bijna haar tweede album uit en om dat te vieren verschijnt vandaag de nieuwste single Horses. Rogers brak door dankzij haar nummer Alaska. Deze werd namelijk opgepikt door niemand minder dan Pharrell Williams en haar debuutalbum Heard It In A Past Life werd een succes. Surrender, zoals haar aankomende album heet, verschijnt 29 juli.

Daarbij hoort natuurlijk een tour. Op 15 november 2022 is ze daarom te vinden in de Melkweg in Amsterdam met The Feral Joy Tour. Haal je tickets snel!

Burna Boy – Love, Damini

FINNEAS blijft doorpakken met single Mona Lisa, Mona Lisa

Dat het met talent wel goed zit in de familie O’Connell is wel duidelijk. Naast Billie Eilish kan haar broer FINNEAS ook maar niet stilzitten. De tour in Amerika en Europa met zijn zus zit er maar net op en hij brengt alweer nieuwe muziek uit. Single Mona Lisa, Mona Lisa past helemaal in het eerdere werk van Finneas: een langzame opbouw met een groots einde. Beluister zijn nieuwe single hieronder.

FINNEAS - Mona Lisa, Mona Lisa (Official Video)
FINNEAS – Mona Lisa, Mona Lisa

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze week. Wil je meer lezen van Ticketmaster? Check dan de rest van ons blog.