Muziek

5 voor Vrijdag: Katy Perry, Dua Lipa, Racoon en meer

En verder in deze 5 voor Vrijdag: nieuwe muziek van Nothing But Thieves en Calvin Harris x The Weeknd

In deze nieuwe 5 voor Vrijdag bespreken we de nieuwe releases van deze week en wat ons verder opviel in de muziekwereld. Met deze week een nieuwe single én optredens voor Racoon en nieuwe muziek van Katy Perry, Dua Lipa, Nothing but Thieves en een samenwerking van Calvin Harris en The Weeknd.

Dubbel feest voor Katy Perry

Het is een bijzondere week voor Katy Perry. Afgelopen woensdag beviel ze van haar dochtertje Daisy Dove Bloom, haar eerste kindje met acteur Orlando Bloom. Bovenop die feestvreugde verschijnt vandaag ook nog haar nieuwe album Smile! Het is de opvolger van Witness, en werd vooraf gegaan door singles Daisies en titeltrack Smile. Beluister het nieuwe album hier.

Dua Lipa duikt de club in

Ook van Dua Lipa verschijnt vandaag nieuwe muziek. In maart verscheen haar tweede album Future Nostalgia, waarmee ze daarna op tour zou gaan. Nu die concerten zijn uitgesteld, ging Dua Lipa samen met DJ The Blessed Madonna aan de slag met een mixtape van haar eigen muziek, die nu resulteert in Club Future Nostalgia: een album vol remixen, samenwerkingen en een aantal nieuwe liedjes die samen voor een feestje zorgen. Een paar weken geleden werd Levitating al uitgebracht, waarop naast The Blessed Madonna niemand minder dan Missy Elliott en Madonna herself meedoen. Bekijk de clip hieronder en beluister heel Club Future Nostalgia hier. Op woensdag 3 februari 2021 komt Dua Lipa met de Future Nostalgia Tour naar de Ziggo Dome. De show is bijna uitverkocht, dus wacht niet te lang en bestel de laatste tickets hier.

Dua Lipa - Levitating (feat. Madonna and Missy Elliott) [The Blessed Madonna Remix] (Official Video)

Nieuwe single en shows voor Racoon

Niet alleen de grote internationale artiesten zijn druk bezig: ook de Zeeuwse mannen van Racoon brengen vandaag nieuwe muziek uit. De nieuwe single De Echte Vent is het tweede voorproefje van hun eerste Nederlandstalige album en is de opvolger van de grote hit Het Is Al Laat Toch. Liever live horen? Ook dat kan! Het bloed kruipt bij Racoon waar het niet gaan kan en daarom geven ze op zaterdag 12 september twee concerten in Openluchttheater Hertme. De verkoop is vandaag begonnen; tickets zijn hier verkrijgbaar. Beluister De Echte Vent hieronder.

Racoon - De Echte Vent

Verrassing van Nothing But Thieves

Surprise! De mannen van Nothing But Thieves brengen vandaag uit het niets een nieuwe track uit. Unperson is na Is Everybody Going Crazy? en Real Love Song het derde voorproefje van het aankomende nieuwe album Moral Panic, dat op 23 oktober verschijnt. De festivalfavorieten laten met Unperson weer een andere kant van zichzelf horen: naast de stevige gitaren, beukende drums en de kenmerkende stem van zanger Conor Mason, horen we ook een vleugje electronica terug. Beluister Unperson hieronder.

Calvin Harris x The Weeknd

Als afsluiter tippen we je deze vandaag verschenen samenwerking tussen twee grootheden: Calvin Harris en The Weeknd. De afgelopen maanden kon je eigenlijk niet om The Weeknd heen: met zijn album After Hours, megahit Blinding Lights en veel nieuwe muziek was hij veelvuldig te horen. Nu is hij de studio ingedoken met dj en producer Calvin Harris voor Over Now, een heerlijk lome track die de perfecte soundtrack is voor een warme nazomeravond. Op die avonden moeten we nog even wachten, maar Over Now hoor je hieronder alvast. The Weeknd komt op dinsdag 19 oktober 2021 naar de Ziggo Dome; de allerlaatste tickets voor die show scoor je hier.

Calvin Harris, The Weeknd - Over Now (Official Video)

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze keer. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog!