Muziek

5 voor Vrijdag: Katy Perry, Lauv & meer

En verder in deze 5 voor Vrijdag: Eurovisie Songfestival-nieuws, The Kik en Hayley Williams

In deze nieuwe 5 voor Vrijdag bespreken we de nieuwe releases van deze week en wat ons verder opviel in de muziekwereld. Zo was er deze week een concertaankondiging van The Kik, een touraankondiging van Hayley Williams, brengt Lauv zijn nieuwe album uit, brengt Katy Perry een nieuw nummer uit en weten we eindelijk met welk nummer Nederland naar het Eurovisie Songfestival gaat.

12 points go to…

Jeangu Macrooy heeft op 4 maart zijn Songfestivalinzending bekend gemaakt. Het nummer heet Grow en is een mooi rustig lied. Macrooy presenteerde het nummer bij De Wereld Draait Door. Check de videoclip van de inzending hieronder. Wil je alvast in de stemming komen voor het Eurovisie Songfestival? Dat kan! Eurovision In Concert is een event waarbij diverse deelnemers van het komende Eurovisie Songfestival hun bijdrage ten gehore gaan brengen, waaronder Jeangu Macrooy. Het concert is op 4 april in AFAS Live in Amsterdam. Tickets zijn verkrijgbaar via Ticketmaster.nl.

Jeangu Macrooy - Grow - The Netherlands 🇳🇱 - Official Music Video - Eurovision 2020

~how i’m feeling~

Lauv heeft vandaag zijn nieuwe album uitgebracht: how i’m feeling. Op het album staan vijf nummers in samenwerking met andere artiesten. De meest opvallende van de vijf is BTS. Dit is niet de eerste keer dat Lauv samenwerkt met BTS: eerder werkte hij mee aan het BTS-nummer Make It Right. De andere artiesten op het album zijn Anne-Marie, Alessia Cara, LANY, Troye Sivan en Sofia Reyes. Lauv staat 6 november in AFAS Live in Amsterdam en 7 november in 013 in Tilburg. Tickets voor beide shows zijn verkrijgbaar via Ticketmaster.nl.

The Kik met orkest in Rotterdam Ahoy

De Rotterdamse band The Kik komt met orkest op 7 november naar Rotterdam Ahoy. Vorig jaar stond de band ook al in Ahoy en vonden dit zo’n groot succes dat ze het dit jaar weer doen. Tijdens het concert zullen ze nummers van hun nieuwe album Jin spelen, maar ook hits als Simone, nummers van het album Hertaalt! en veel meer. De ticketverkoop start 7 maart om 10:00 uur via Ticketmaster.nl.
https://www.instagram.com/p/B9OcR8jpk52/?utm_source=ig_web_copy_link

Katy Perry krijgt een Kitty Perry

Gisteren bracht Katy Perry een nieuwe nummer en videoclip uit, Never Worn White. Het nummer is geschreven voor haar verloofde Orlando Bloom en gaat over hun toekomstige huwelijk en de onzekerheden die daarbij komen kijken. Maar de meeste mensen praten niet over het nummer of de videoclip, maar over de bekendmaking van Perry’s zwangerschap. Op het einde van die videoclip is er een shot te zien van Katy Perry met haar zwangere buik. Check de clip hieronder.

Katy Perry - Never Worn White (Official Music Video)

Hayley Williams kondigt eerste solotour aan

De zangeres van de band Paramore gaat voor het eerst solo touren en komt ook naar Nederland. Williams komt op 13 mei naar de Melkweg in Amsterdam. Haar tour staat in het teken van het album Petals for Armor. Het volledige album komt op 8 mei uit, maar we hebben al kennis kunnen maken met het solowerk van de zangeres met nummers als Simmer, Cinnamon en Leave It Alone.  De ticketverkoop start op 13 maart om 11:00 uur via Ticketmaster.nl.
https://www.instagram.com/p/B9Wzm_mJQfd/?utm_source=ig_web_copy_link
Dit was 5 voor Vrijdag voor deze keer. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog!