Muziek

Bruce Springsteen & the E-Street Band – Malieveld 2016

In het tijdsbestek van 3 dagen speelden twee muzikale legendes in Nederland.
Zondagavond sloot Paul McCartney af op Pinkpop en dinsdagavond speelde Bruce Springsteen zijn grootste show ooit in Nederland. Ruim 67.000 fans verzamelden zich op het Malieveld in Den Haag.

b-2

Samen hebben deze mannen bijna 100 jaar aan muzikale geschiedenis op hun naam staan. En tientallen zo niet meer, wereldhits.

Waar de 73 jarige Sir Paul zijn optreden aankleedt met vlammen, vuurwerk, rook en een enorme bak aan licht biedt Bruce Springsteen louter muzikaal vuurwerk.

b-1

b-3

De bezoekers waren al gewaarschuwd. The Boss staat er om bekend de tijd te nemen als ie op het podium staat.
Zo ook gisteravond. 32 nummers, waarvan een aantal op verzoek. De fans weten het, neem een bordje mee met je favoriete nummer en je loopt de kans dat Bruce zelf het pakt en later in zijn set speelt.

b-4

b-7

Het blijft een genot om deze band te zien spelen. Oude getrouwe als Little Steven, Nils Lofgren, Garry Tallent, Max Weinberg en pianist Roy Bittan, de neef van overleden saxofonist Clarence Clemons, ze hebben lol op het podium. Het spat ervan af. Daar heb je geen vlammen of rook voor nodig.

Ook Bruce zelf heeft het naar zijn zin. Hij duikt het publiek in, rent een rondje om het eerste vak heen, wordt platgedrukt in de armen van een fan en haalt natuurlijk een klein meisje uit het publiek dat voorzichtig mag mee zingen.

b-5

b-6

Persoonlijk hoogtepunt voor mij is het nummer Racing in the street, aangevraagd door een bezoeker, dat de band voor het eerst in deze tour speelt. Afkomstig van Darkness on the edge of town uit 1978. Met daarin een glansrol voor pianist Roy Bittan.

b-8

b-9

b-10

b-11

Omdat 67 duizend mensen toch ook een keer naar huis moeten stopt de show na 3 en een half uur. Maar je loopt het terrein af met het gevoel dat ze nog wel even door hadden kunnen spelen.

b-collage

Meer foto’s op: benhoudijk.nl