Tentoonstellingen

Party like it’s 1999 bij My Name Is Prince

De tentoonstelling rondom muzieklegende Prince is vanaf nu te zien in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Tickets My Name Is Prince

Het is alweer bijna twee jaar geleden: 21 april 2016, de dag dat Prince overleed. Tickets verkopen voor zijn shows kunnen we niet meer. Een eer te meer om tickets te mogen verkopen voor de tentoonstelling die ons meeneemt in zijn levensloop en carrière. ‘My Name Is Prince’ is sinds vandaag open voor het grote publiek, gisteren hadden we al even de mogelijkheid een kijkje te nemen.

Helaas heb ik Prince zelf nooit in het echt mogen meemaken. Voor mij voelt het dan ook als hét moment om zo dichtbij mogelijk te komen. Letterlijk: zo dichtbij als er nog mogelijk is. Een kijkje in zijn huis of in Paisley Park zou nóg dichterbij zijn, maar die optie zie ik niet zo snel voorbij komen. In dit geval is Paisley Park voor een deel naar Nederland gehaald en dat is al indrukwekkend genoeg. Zíȷ́n gitaren, zíȷ́n kledingstukken, zíȷ́n sieraden en zíȷ́n handgeschreven teksten. Allemaal op centimeters afstand. Ja, dat voelt wel bijzonder. Tegelijkertijd geniet ik als een ekster van alle glitters en glimmers die voorbij komen. Nooit eerder zag ik een mannelijke garderobe waarvan ik praktisch alles wel in mijn kast wilde hebben. Zij het dat ik het gezien zijn lengte nóóít zou passen.

De attributen worden afgewisseld met foto’s, videobeelden en natuurlijk hoor je zijn muziek. Gewoon van zaal naar zaal lopen is er niet bij, je heupen en schouders bewegen als vanzelf mee.

De tentoonstelling is eerder in Londen getoond, in de O2. Speciaal voor Nederland is er een extra deel aan de tentoonstelling toegevoegd, met foto’s van zijn Nederlandse optredens en de outfits die hij daar droeg. De foto’s in dit blog zijn trouwens slechts een glimp van wat je gaat zien op de tentoonstelling, plus er is ook nog een aparte VIP-ruimte voor kopers van het VIP-ticket. Een must-see voor de fan! Nederland is het tweede land waar de tentoonstelling te zien is, maar deze zal vermoedelijk na Nederland Europa weer verlaten. Nóg een reden om ervoor te zorgen dat je vóór 8 juni de Beurs van Berlage hebt bezocht.

Tickets kopen

Wil jij My Name Is Prince in de Beurs van Berlage gaan bezoeken? Bestel dan hier alvast je tickets.

Het allereerste Prince ticket!