Muziek

5 voor Vrijdag: Foals, Camila Cabello & meer

En verder in deze 5 voor Vrijdag: Coldplay, de Grammy's en Robbie Williams. Foto: Ben Houdijk

Camila Cabello-tickets

Deze week in 5 voor Vrijdag: de Romance Tour van Camila Cabello, de bekendmaking van de nominaties voor de Grammy’s, het dubbele kerstalbum van Robbie Williams, de release van Coldplay’s Everyday Life en een milieubewuste videoclip van Foals.

Camila Cabello’s Romance Tour doet ook Nederland aan

Dé aankondiging van deze week was die van Camila Cabello. De Cubaans-Amerikaanse zangeres komt op 15 juni volgend jaar naar de Ziggo Dome. Best bijzonder, want vorig jaar stond ze nog in AFAS Live en nu al de overstap maken naar de Ziggo Dome is niet voor veel artiesten weggelegd. Het gaat Cabello natuurlijk ook erg voor de wind de laatste tijd. Ze scoorde een enorme hit met Señorita, samen met Shawn Mendes, maar ook op eigen kracht scoorde ze de laatste tijd hits met Liar en Easy. Wil je Camila live zien? Dan moet je volgende week vrijdag om 10:00 klaarzitten, want dan start de verkoop. Om het wachten te verzachten kan je hieronder haar optreden bij Saturday Night Live  van vorige maand checken.

Camila Cabello - Easy (Live on SNL)

Coldplay brengt achtste album Everyday Life uit

Vandaag was het eindelijk zo ver. Een tijdje geleden verschenen er al een paar teasers op metrostation wereldwijd en even later kwam het nieuws naar buiten: Everyday Life, zoals het nieuwe album van de Britse band heet, zou op 22 november verschijnen. De band viert de release vandaag met een optreden in Jordanië. Vanochtend vroeg speelden ze bij zonsopgang toepasselijk het eerste deel van het album, Sunrise. En ze sloten net af met het tweede deel. Je raadt het al: Sunset. Het zal voorlopig wel een van de weinige optredens van de band blijven helaas. Ze maakten gisteren namelijk bekend binnen afzienbare tijd niet op tour te gaan. Zanger Chris Martin liet namelijk aan de BBC weten dat ze eerst willen kijken of een klimaatneutrale tour mogelijk is.

Coldplay - Arabesque (Live In Jordan)

Lizzo en Billie Eilish onder grootste kanshebbers voor de Grammy’s

Deze week werden de nominaties voor de 62e Grammy Awards bekend gemaakt. Onder de grote kanshebbers dit jaar Lizzo (8 nominaties), Lil Nas X (6 keer) en Billie Eilish (6 keer). Best opmerkelijk, aangezien ze alle drie vorig jaar nog (redelijk) onbekend waren. Voor de belangrijkste categorie, Record of the Year, zijn dit jaar Bon Iver (Hey, Ma), Billie Eilish (bad guy), Ariana Grande (7 rings), H.E.R. (Hard Place), Khalid (Talk), Lil Nas X (Old Town Road), Lizzo (Truth Hurts) en Post Malone (Sunflower) genomineerd. Wij zijn in ieder geval al erg benieuwd wie er de meeste naar huis gaat nemen op 26 januari.

View this post on Instagram

THANK YOU

A post shared by Lizzo (@lizzobeeating) on

Kom alvast in kerstsferen met nieuwe album Robbie Williams

Het duurt nog even voordat het kerst is, maar de echte liefhebbers kunnen nu al hun hart ophalen met Robbie Williams’ nieuwe album The Christmas Present. Een enorm dubbelalbum met maar liefst 28 nummers. Robbie besloot voor z’n nieuwe plaat hulp te roepen van o.a. Rod Stewart, Jamie Cullum, Bryan Adams én bokskampioen Tyson Fury. Een bijzonder combinatie, die laatste. Fury legt zelf uit hoe de samenwerking tot stand kwam: ”Robbie was at one of my fights in Las Vegas and he came backstage to see me. And he said to me, ‘you’re a bit of a singer, you sing after your fights, would you like to do a Christmas song with me?”. En zo geschiedde.

Foals roept met nieuwe clip op tot klimaatactie

De Britse indieband Foals heeft vandaag de clip uitgebracht voor hun nummer Like Lightning. In de video zien we een animatie gemaakt door de Franse kunstenaar Virginie Kypriotis. Je volgt George, die als reactie op de klimaatellende in de wereld besluit om weg te rennen en in actie te komen. Een beetje à la Forrest Gump. Al gauw worden meer mensen like lightning geraakt en sluiten zich bij George aan. Foals probeert zich dus net als Coldplay in te zetten voor een beter klimaat. Als je Like Lightning live wil horen, moet je erbij zijn op 14 april. Dan staan ze namelijk in AFAS Live en er zijn nog tickets!

FOALS - Like Lightning [Official Music Video]

Ticketmaster: Nieuwe Muziek

Benieuwd geraakt naar de nieuwe tracks van Robbie Williams of Coldplay? Of wil je gewoon op de hoogte blijven van de beste nieuwe muziek van dit moment? Volg dan onze Spotify-playlist en natuurlijk 5 voor Vrijdag.

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze keer. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog, met onder andere een artikel over de werking van speculative ticketing, waar sites als Topticketshop.nl mee werken.