Ticketmaster

Hoe werkt: tickets doorsturen op Ticketmaster.nl

Heb jij tickets gekocht voor jou en je vrienden? In je account op Ticketmaster.nl kan je tickets alvast naar hen doorsturen. Zo is het printen van PDF’jes of doorsturen van screenshots (inclusief het bijhouden wie welk ticket nou had) verleden tijd. Daarnaast zijn sommige evenementen alleen toegankelijk met een mobiel ticket. Dit soort tickets kun je alleen via Ticketmasters doorstuurfunctie overdragen aan een ander.

Goed om te weten:

  • Als jij een ticket doorstuurt; verdwijnt de barcode van het ticket uit jouw account. Je kunt het ticket nog wel zien staan. Er staat ‘Bezig met doorsturen. Verstuurd naar [e-mail]’ op de plek waar eerst de barcode stond.
  • De persoon naar wie jij het ticket doorstuurt kan het ticket accepteren via de link uit de e-mail met een Ticketmaster-account.
  • Nadat het ticket geaccepteerd is, zal het verschijnen in het account van de persoon naar wie jij het doorgestuurd hebt.
  • De ontvanger van een doorgestuurd ticket krijgt een nieuwe barcode, de originele barcode van het ticket wordt ongeldig gemaakt. Screenshots / printjes van een ticket dat je daarna doorstuurt, zijn dus niet geldig.
  • Tickets per ongeluk doorgestuurd? Je kan het doorsturen annuleren zolang de ontvanger ze nog niet geaccepteerd heeft. Na acceptatie van de doorgestuurde tickets kan je ze niet meer terugroepen.

Hoe stuur ik een ticket door?

1. Log in op Ticketmaster.nl.

2. Zoek de tickets die je wilt doorsturen bij ‘Mijn Tickets’

3. Klik op ‘Doorsturen’.

De doorstuurknop op Ticketmaster.nl

4. Selecteer welke tickets je wilt doorsturen. Dit kan één of meerdere ticket(s) zijn. Ook vul je hier de gegevens van de ontvanger in.

Ticketselectie binnen de doorstuurfunctie van Ticketmaster.nl

5. Wij sturen een e-mail naar de ontvanger met een link om de tickets te accepteren. Na acceptatie verschijnen de tickets in het account van de ontvanger.

Een ticket wanneer doorsturen is geïnitieerd, maar nog niet geaccepteerd.

Heb je na het lezen van dit blog toch nog vragen? Stuur ons een berichtje via FacebookTwitter of Instagram. Hier vind je ook de laatste updates rondom concerten, festivals en meer evenementen.

Of klik op de onderstaande knop om antwoord te krijgen op de meest gestelde vragen rondom doorsturen.