Muziek

Koken met sterren

Het ideale 4-gangenmenu voor muziekliefhebbers.

Looks like you’ve been starving. You’ve got those hungry eyes. I’m a five-star Michelin…..

Ooit al wel eens gedroomd van een sjiek etentje met je favoriete artiest? Een romantisch diner voor twee of een hapje eten bij je favoriete restaurant? Wij geven je alvast wat inspiratie voor een makkelijke, maar overheerlijke maaltijd.

We beginnen met:

Weezer - Pork And Beans (Closed Captioned)

2 hamlapjes
1 ui
100 gr. witte bonen in tomatensaus
2 el. bruine suiker
4 el. ketchup

Snijd de hamlappen in blokjes. Fruit een uitje en voeg de ham toe. Deze kun je eerst ook nog even laten marineren in bruine suiker en ketchup voor de smaak. Wanneer ze gebraden zijn kun je de witte bonen in tomatensaus toe. Warm het geheel nog even goed op voor je het serveert.

Dan een salade voor de nodige vitamientjes:

The Smashing Pumpkins - Disarm

100 gr. slamix
100 gr. pompoenblokjes
20 gr. Fetakaas
4 el. dressing naar keuze
een garnering naar keuze (zoals noten, pitten en zaden, avocado blokjes of croutons)

Bak de pompoenblokjes goudbruin en laat even afkoelen. Was de sla en verbrokkel de kaas. Voeg alles samen en hussel door elkaar heen. Giet een beetje dressing over het geheel en strooi de garnering eroverheen. That’s it! Makkie toch?

Over naar het hoofdgerecht: lekkere mosselen met frietjes en een sausje!

Stromae - moules frites (Audio)

200 gr. ovenfriet (ook lekker met zoete aardappel frietjes)
2 kg. verse mosselen

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg hier de frietjes (lekker vers gesneden of gewoon uit de diepvries) op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, zout en eventueel kruiden naar keuze. Laat ze 20 min. In de oven en schep ze halverwege even om.

Was de mosselen schoon (reken 1 kg. per persoon) en gooi de gebroken schelpen weg. Doe de mosselen in een mossel pan en voeg water toe tot alle mosselen onder water staan. Laat het geheel met gesloten deksel een paar minuten koken tot de schelpen open staan. Serveer met een lekker sausje zoals mosterd, cocktail of aioli (al is die laatste misschien niet erg geslaagd tijdens het etentje met je idool).

En last, but absolutely not least… het toetje!

The Beatles - Strawberry Fields Forever

200 gr. aardbeien
100 gr. Griekse yoghurt
witte chocoladekrullen
kokossnippers

Voor een toetje is altijd nog plek en deze is gemakkelijk te maken. Je neemt aardbeien, maakt ze schoon en snijd ze in partjes. Verdeel de aardbeien over 2 glaasjes. Vervolgens voeg je Griekse yoghurt toe. Mocht je dit een beetje ‘saai’ vinden dan kun je ook nog wat honing toevoegen voor de smaak. Tot slot garneer je het geheel met geraspte witte chocoladekrullen en kokossnippers. En klaar!

Wedden dat je hier iedereen versteld van laat staan? Nodig je idool maar uit en eet smakelijk!