Coronaproof

Thuismaster: 8 videogames met de beste soundtrack

In Thuismaster geven we tips voor de concertvrije dagen. In deze editie o.a. Animal Crossing, Portal, Journey en The Legend of Zelda.

Het is weer weekend en dat betekent vrije tijd. Het is helaas geen weer om buiten te zitten en van de zon te genieten, dan maar binnen gamen. Weet je nog niet welke game? Wij hebben acht leuke games met nog leukere soundtracks voor je uitgezocht.

Animal Crossing

Het relaxte spel van Nintendo heeft een heerlijke soundtrack. De muziek zorgt voor een rustgevende speelervaring. Geluid is sowieso een belangrijk element in het spel, van de wind die langs suist tot de voetstappen van je personage en de manier hoe je medebewoners praten.

The clever trick behind Animal Crossing's audio

Undertale

Zelfs als je nog nooit Undertale hebt gespeeld, ken je het nummer Megalovania. Luister en geniet van het werk van Toby Fox.

Undertale - Megalovania

Portal

Hoe zorg je ervoor dat de spelers ook de credits kijken? Heel simpel, zorg voor een leuk nummer. Zowel in Portal als Portal 2 bevatten de credits een leuk en grappig nummer.

Portal 2: End Credits Song 'Want You Gone' by Jonathan Coulton [1080p HD]

The Last of Us

Het themanummer van The Last of Us zegt genoeg over de sfeer van de game. Het is meer dan een post-apocalypse game en dat hoor je meteen al in de muziek.

The Last Of us - Theme song

The Legend of Zelda

De titel van de game zeg het al, deze gameserie is legendarisch, net als de soundtrack. The Legend of Zelda bestaat al sinds 1986 en blijft mega populair.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild - Theme (SoundTrack)

Journey

Bij sommige soundtracks moet je gewoon je ogen dicht doen en van de muziek genieten en dit is daar één van. Je voelt de sfeer van de game in de muziek en je wordt verplaatst naar een andere wereld.

Journey OST - Complete Soundtrack

The Sims

De muziek van The Sims is te herkennen uit duizenden. Naast de heerlijke achtergrondmuziek, heb je ook echte nummers in het spel. Artiesten als Katy Perry, Lily Allen, Echosmith en Katy Tiz hebben hun eigen nummers in het Simlish (de taal in The Sims) opgenomen.

The Sims 4 Get to Work: Simlish Music Spotlight

Super Mario

De legendarische Super Mario-soundtrack mogen we niet vergeten. Generaties kennen de Mario-spellen en de bijbehorende muziek.

Super Mario Bros. Theme Song

Wat is jouw favoriete soundtrack uit een videogame? Deel het met ons op Facebook.

Dit was Thuismaster voor deze keer. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog!