Muziek

5 voor Vrijdag: Billie Eilish, Beyoncé en meer

En verder in deze 5 voor Vrijdag: Biffy Clyro, Lollapalooza Festival en een supergroep met Muse, Blur en Jet

In deze nieuwe 5 voor Vrijdag bespreken we de nieuwe releases van deze week en wat ons verder opviel in de muziekwereld. Met deze week o.a. nieuwe muziek van Billie Eilish, Beyoncé en Biffy Clyro, een duik in het grote archief van Lollapalooza Festival en een supergroep met leden van Muse, Blur en Jet.

Billie Eilish kijkt vooruit

I’m in love with my future – en wij ook! Hoewel we helaas nog niet weten wanneer Billie Eilish haar Ziggo Dome-concert komt inhalen, hoeven we gelukkig niet te wachten op nieuwe muziek. Vandaag verschijnt de nieuwe single my future, een hoopvol nummer begeleid door een prachtige geanimeerde videoclip. Bekijk ‘m hieronder!

Billie Eilish - my future (Official Music Video)

Beyoncé brengt visueel album uit

Ook Beyoncé heeft niet stilgezeten: vanaf vandaag is haar muziekfilm Black Is King te zien op Disney+! De film, die haar nieuwste album tot leven brengt door middel van muziek, dans en geacteerde scènes, is gebaseerd op de muziek van haar album The Lion King: The Gift, wat vorig jaar verscheen. Tegelijk met de film verschijnt ook een luxe versie van dat album, waar de nieuwe muziek op te vinden is. Bekijk hieronder de clip bij het nummer ALREADY, een samenwerking met Shatta Wale en Major Lazer.

Beyoncé, Shatta Wale, Major Lazer – ALREADY (Official Video)

Speciale livestream van Biffy Clyro

Over twee weken verschijnt A Celebration of Endings, het gloednieuwe album van het Schotse Biffy Clyro. Nu hun tourplannen in de war zijn geschopt – hun concert in AFAS Live wordt uitgesteld – hebben de mannen toch iets bedacht om hun album met hun fans te vieren. Op zaterdag 15 augustus speelt de band het complete nieuwe album tijdens een livestream vanuit een iconische zaal in Glasgow, voorafgegaan door een aantal van hun eigen klassiekers. Tickets voor de livestream zijn nu verkrijgbaar via deze link. Beluister hieronder Weird Leisure, het laatste voorproefje van het nieuwe album.

Biffy Clyro - Weird Leisure (Official Audio)

Lollapalooza duikt de archieven in

Lollapalooza, één van de grootste festivals ter wereld met edities in zeven landen, had dit weekend plaats moeten vinden in de VS. Nu dat niet mogelijk is probeert de organisatie het festivalgevoel toch levend te houden, en daarom duiken ze de archieven in! Het hele weekend worden er sets van de afgelopen jaren én exclusieve optredens gestreamd, waarbij je o.a. Paul McCartney, The Weeknd, Lorde, Arcade Fire, Pearl Jam en Metallica voorbij ziet komen. Via hun YouTube-kanaal kijk je live mee; hieronder vind je het schema voor het hele weekend. Toch een show gemist? Een aantal van de optredens is via het YouTube-kanaal tijdelijk terug te kijken.

Supergroep speelt klassiekers

Hoe zou een supergroep met leden van Muse, Blur, Jet, The Zutons en Miles Kane klinken? Als The Jaded Hearts Club! De groep ontstond in 2017 om op een feestje op te treden als Beatles-coverband, maar inmiddels is er een heus album onderweg vol muziekklassiekers. Vandaag verscheen hun gloednieuwe single Reach Out I’ll Be There, bekend van The Four Tops. Onder andere te spotten: Matt Bellamy (vanuit z’n zwembad) en Dom Howard van Muse, Graham Coxon van Blur op gitaar en Nic Cester van Jet en Miles Kane als gedeeld frontman. Swingend je weekend in!

The Jaded Hearts Club - Reach Out I'll Be There (Official Video)

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze keer. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog!