Festival

De beste festivalacts van afgelopen zomer komen terug

Doe er je voordeel mee.

Afgelopen zomer kwamen op de vele festivals die ons land rijk is enorm veel hoogtepunten voorbij. Toch hoef je niet tot volgend jaar te wachten om je favoriete acts weer te zien. Ze komen nog dit jaar terug naar Nederland.

Bijna iedereen op Down The Rabbit Hole leek het over een ding eens te zijn: Oscar and The Wolf was briljant. Op Lowlands werd Future Islands unaniem verkozen tot beste act van de zondag. Het leuke is: beide bands komen terug. En zo zijn er nog veel meer festivalhoogtepunten die je opnieuw kunt beleven, maar dan niet meer op een groene weide met de zon op je bol, maar met een dak boven je hoofd – met de herfst op komst wel net zo fijn. Hieronder een overzicht met de beste festivalacts die dit najaar in de zalen spelen. Doe er je voordeel mee.

Sean Paul

Lowlands zou vreselijk regenachtig worden. Dat werd het niet. Je kan de weergoden daarvoor danken. Maar elk weldenkend mens weet dat niemand anders dan het optreden van Sean Paul op de vroege vrijdagmiddag zorgde voor de beste temperature.

Tickets Sean Paul


Fotocredits: Ben Houdijk

Oscar and The Wolf

Op Down the Rabbit Hole gaf Oscar and The Wolf een van de beste optredens. Dat beweren wij niet, maar de festivalgangers zelf en dus is het 100 procent waar. Maar als je toch ook ons mening wil weten: wij staan vooraan.

Tickets Oscar and The Wolf


Fotocredits: Ben Houdijk

DOOL

Ryanne van Dorst is niet alleen een van de leukste en grappigste mensen op televisie. Met haar nieuwe band DOOL heeft ze afgelopen zomer de festivalgangers omvergeblazen met duistere, lome metal met onvervalste hardrock en gitaarsolo’s. Ze gaan dit najaar op tour.

Tickets DOOL

Guus Meeuwis

Flink wat wenkbrauwen gingen omhoog toen Guus Meeuwis voor Pinkpop werd aangekondigd. “Hij daar?” Maar zoals ook wel een beetje verwacht veranderde Landgraaf al bij de eerste noot in een kolkende polonaise en werd Guus volgens het AD de grote verrassing het festival. Heimwee naar het inhaken? Verwacht van zijn wintershows in Ziggo Dome net zo’n feest, met daarbij nog eens veel bijzondere gasten.

Tickets Guus Meeuwis Wintereditie 2017


Fotocredits: Ben Houdijk

Machine Gun Kelly

Machine Gun Kelly stond ook op Pinkpop, op dezelfde dag als Guus. Hij is minder van het inhaak-materiaal, eerder ink-materiaal, en weet het beste van Eminem en Blink 182 samen te smeden tot ijzersterke liedjes.

Tickets Machine Gun Kelly


Fotocredits: Ben Houdijk

Future Island

Future Islands werd door 3voor12 verkozen tot beste act van de zondag van Lowlands. Ze doen twee shows in Paradiso in november.

Tickets Future Island

Bryson Tiller

Bryson Tiller stond ook op WOO HAH! en pakte zijn publiek (en dan vooral de vrouwen) in met zijn zwoele songs.

Tickets Bryson Tiller


Fotocredits: Siem van Woerkom

MHD

MHD uit Parijs is een van de belangrijkste spelers binnen afrotrap en was een van de hoogtepunten op het hiphopfestival WOO HAH!.

Tickets MHD

Nooit meer een aankondiging missen?

Als je wil weten wanneer jouw favoriete artiesten in Nederland spelen, kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief. Wij houden je dan wekelijks op de hoogte van de concerten die je niet wil missen.