Muziek

Interview

Dit zijn de dolblije winnaars van 500 euro aan tickets

Jullie hebben deze zomer flink gefeest en wij hebben genoten van alle inzendingen. Toch kunnen er maar twee de winnaar zijn van de #festivalmaster-winactie.

We vierden de zomer met onze campagne #festivalmaster. Het idee was simpel: ga naar een festival, deel jouw leukste festivalfoto- of video op Instagram met de hashtag #festivalmaster en je maakt kans op één van die twee felbegeerde Ticketmaster Gift Cards van 500 euro. Vijfhonderd euro aan tickets! Dat wil toch iedereen? Dat bleek ook uit de vele inzendingen, want #festivalmaster werd massaal toegevoegd aan de vele Insta-posts. En toen moesten we er twee uitkiezen…

#Festivalmasters aan het woord

Wij feliciteren de  #festivalmaster-winnaars: Joske en Nina!

Door het groepsgevoel dat van Joske’s foto spat en de fanvibe uit het Boomerang-filmpje van Nina, kregen wij de ultieme festivalkick en eigenlijk ook meteen een beetje heimwee naar het festivalseizoen. Nu zijn wij natuurlijk benieuwd wie deze dames zijn en – misschien nog wel meer – wat zij gaan doen met die 500 euro aan tickets.

Als eerste belden wij Nina…

Hoi Nina. Allereerst: Gefeliciteerd! Wat vind je ervan dat je hebt gewonnen?
Nina
(gillend aan de telefoon): Amazing, amazing! Ik ben zo blij! Echt geweldig! GEWELDIG.

Je foto is gemaakt bij Guns N’ Roses in het Goffertpark. Ga je vaker naar grote rockshows?
Dat varieert heel erg. Ik hou van rustige muziek, maar ik ga bijvoorbeeld ook naar Metallica in Ziggo Dome.

Wie van je vrienden sleep jij mee naar alle concerten en festivals die je bezoekt?
Ik ga vaak met een vriendin uit Brabant. Haar heb ik leren kennen bij een concert. We wonen erg ver van elkaar af dus we zien elkaar dan tijdens concerten. Maar als niemand mee wil, dan ga ik gewoon alleen. Dat vind ik best fijn. Het is niet dat ik geen vrienden heb ofzo, maar zij zijn meer van het uitgaan en ik meer van muziek.

Welke festivals en concerten heb je deze zomer dan allemaal bezocht?
O jeetje. Guns N’ Roses dus. Zara Larsson,  Shawn Mendes… Wacht, ik pak even mijn concertboekje, daar houd ik alles in bij. Oja! Ik ben ook nog naar All Time Low en Ed Sheeran geweest… Ja heeel veel dus eigenlijk. Ik heb er zelfs nog een paar overgeslagen. Ik ben aan het sparen voor een reis naar Thailand, dus ik kan niet overal heen. Gelukkig is dat met deze prijs niet meer nodig.

Wat was het beste festival waar je dit jaar bent geweest?

Pinkpop, sowieso, dat was echt geweldig. Het was de leukste dag van mijn leven. Mijn held stond opeens op de line-up: James Arthur! Oja! En mijn meet & greet met Imagine Dragons. Dat was écht het beste moment van mijn leven.

Wie hoop je dat er snel weer naar Nederland komt?
James Arthur! Dat was mijn eerste concert, dus dat blijft bijzonder.

https://www.instagram.com/p/BWiA7kkDae0/?taken-by=nina.vanacker

https://www.instagram.com/p/BVz6Q0ElYcZ/?taken-by=xjoskex

Vervolgens belden wij Joske…


Hey Joske, allereerst: Gefeliciteerd! Hoe blij ben je?
Joske:
Heel erg blij. Ik ga sowieso veel naar festivals en concerten, dus die Giftcard komt enorm van pas!

Wat was je aan het doen toen je hoorde dat je had gewonnen?
Dat was echt een gek moment. Ik zat in een hoorcollege en een docent vertelde een persoonlijk, beetje verdrietig verhaal. Iedereen was er een beetje beduusd van. Ik was echt superblij maar voelde me tegelijkertijd een beetje schuldig.

Aan de foto te zien was je op Down The Rabbit Hole met flink wat vrienden. Ga je altijd met een vaste groep?
Ik ga vaak met vriendinnen die ik ken via internet. Ik heb hen ontmoet via Twitter toen we allemaal naar het concert van One Direction zouden gaan…Dat weet ik nog heel goed, dat was op 3 mei 2013. Op Twitter klikte het en toen hebben we een WhatsApp-groep aangemaakt. Zij houden net als ik van veel verschillende muziek, dus met hen ga ik vaak naar festivals en concerten. Mijn vriendinnen van school houden meer van andere dingen.

Welke festivals en concerten heb je deze zomer allemaal bezocht en welke was het leukst?
DTRH, Lowlands, de Zomerfeesten in Nijmegen, 3FM Awards… Ik vond de optredens op Lowlands het leukst, maar de sfeer op Down the Rabbit Hole was beter. Het is daar wat kleiner en er zijn wat meer alternatieve mensen. Ook mengt jong en oud daar meer. Iedereen is gewoon heel leuk met elkaar.

Je bent nu 500 euro aan tickets rijker. Houd je alles voor jezelf, of maken je vriendinnen ook een kans als ze je een beetje lief aankijken?
Toen ik hoorde dat ik had gewonnen, heb ik meteen met ze overlegd wat ik er mee zou doen. Zij zeiden dat ik het lekker voor mezelf moest houden. Ik denk ook wel dat ik dat ga doen.

Als je de tijd terug mocht draaien, welk optreden zou je dan graag nog een keer willen beleven?

Als ik de tijd terug mocht spoelen… Dan ging ik nog een keer naar Nineteen Seventy Five. Dat was in de AFAS. Daar stonden we zó lang voor in de rij. Uiteindelijk hadden we een super goede plek en de sfeer was ook geweldig! Ze waren gewoon echt heel goed.

 

Zo te horen hebben wij twee fanatieke muziekliefhebbers uitgekozen, die met hun Gift Card van 500 euro wel raad weten. Wij wensen Nina en Joske heel erg veel plezier bij hun komende concerten en festivals.