Muziek

10 x evenementen die je deze zomer nog kunt bezoeken

Omdat we allemaal wel toe zijn aan een leuk uitje!

Wekenlang hielden wij jou via het blog, social media en de nieuwsbrief up-to-date van de leukste concerten, evenementen en video’s om thuis te bekijken, maar hoe leuk is het dat we nu ook weer tips kunnen geven voor evenementen die je in het echt kunt bezoeken. Je weet wel, wat we vroeger ook altijd deden!

Per 1 juli werd er eerder dan verwacht toch meer mogelijk op het gebied van evenementen. Daar maken evenementorganisatoren dankbaar, maar ook creatief gebruik van. Want creatief moet je wel zijn met de geldende regels, maar dat betekent niet dat er niks kan! Daarom hierbij een lijstje met evenementen waarvan je sommige zelfs vanavond al kunt bezoeken.

Om het voor jou overzichtelijk te maken, hebben we de evenementen verdeeld in dinnershows, poppodia/concertzalen en buitenevenementen. Kun jij zelf bepalen wat je het prettigst vindt.

Dinnershows

De horeca is gelukkig alweer een tijdje open, maar de liveshows laten nog even op zich wachten. Of toch niet? In Amsterdam geniet je gewoon van allebei! Zo bouwt Q-Factory zijn zaal om tot een bluescafé uit de jaren 60, waar je onder het genot van een luxueus driegangendiner geniet van bluesheld Ian Siegal.

Of bezoek Club Hart Live, gevestigd in een Amsterdamse TV-studio, waar je kunt genieten van een geheel verzorgde VIP-avond met shared dining van hoog niveau inspired by Julius Jaspers en met optredens van Edsilia Rombley of 3JS.

Tickets voor Dinnershows Club Hart

Tickets voor Dinner and music with Ian Siegal in Q-Factory

Poppodia/concertzalen

Wil je liever alleen het optreden zien? Ook dat kan, want de poppodia openen weer voorzichtig hun deuren. Zo organiseert Patronaat ‘Stage 1,5’ met onder meer Tangarine en Tim Knol. In de Melkweg kun je naar de Zomersessies met onder andere Joost en Indian Askin. In 013 kun je de livestream bijwonen die volledig in het teken staat van WOO HAH! festival, wat dit weekend zou plaatsvinden. Of je kunt een avondje zittend clubben, tijdens You’re Not Ready in 013.

Tickets voor Stage 1,5 in Patronaat

Tickets voor Zomersessies in de Melkweg

Tickets voor WOO HAH! All Day in 013

Tickets voor You’re Not Ready in 013

Of pak het gelijk groots aan en bemachtig één van de zitplaatsen in de Ziggo Dome tijdens Larger Than Live. Larger Than Live begon als een reeks livestream-events gefilmd vanuit de Ziggo Dome, maar nadat de versoepelingen per 1 juli bekend werden konden zij Larger gaan dan Livestreams en zitplaatsen aanbieden in de zaal. Gisteravond trapte Nielson de showreeks af en je kunt nog naar onder andere De Jeugd van Tegenwoordig, Maan en Typhoon.

Tickets voor Larger Than Live in de Ziggo Dome

Buitenevenementen

Zit je toch liever in de buitenlucht dan binnen, ook dan kun je genieten van optredens. Bijvoorbeeld middenin de natuur in één van de openluchttheaters in Bloemendaal of Hertme. Hier kun je optredens zien van onder meer Jett Rebel, Maan en Chef’Special. Of ga gezellig op bezoek bij Wibi Soerjadi en woon één van de concerten bij die hij houdt in zijn eigen tuin.

Tickets voor Openluchttheater Caprera

Tickets voor Openluchttheater Hertme

Tickets voor Wibi Soerjadi’s tuinconcerten

Alle bovengenoemde evenementen zullen uiteraard voldoen aan de richtlijnen vanuit het RIVM. Kijk op de website van de betreffende locatie om te zien wat de exacte regels en maatregelen zijn die de locatie heeft genomen. Zo ben jij alvast goed voorbereid.

Ga jij één van bovenstaande evenementen bezoeken? Alvast veel plezier!