Festival

5 x festivals om augustus te vieren (+ win tickets)

De zomer is nog niet voorbij, vier het buiten!

Headerfoto: Ben Houdijk

 

De zomer van 2018 gaat hoe dan ook de boeken in als één van de mooiste zomers in jaren. De zon heeft overuren gedraaid en de meeste festivals zijn er zonder drupje regen vanaf gekomen. Een festivalseizoen zoals we die in Nederland niet kennen! Goed nieuws: het seizoen is nog niet voorbij. Check snel welke festivals je deze maand nog kunt bezoeken en geniet alsof het het laatste buitenfestival van deze zomer is.

Huntenpop 10 + 11 augustus

Gezelligheid kent geen tijd en al helemaal geen leeftijd. Huntenpop is daar het schoolvoorbeeld van, want niet alleen vieren zij dit jaar hun 29e verjaardag, ook bieden zij een diverse line-up waar zowel jong als oud blij van wordt. Je vindt er pop, rock, dance, reggae, folk, hiphop, metal, singer-songwriter, punk en wereldmuziek. Toch even zin in wat anders? Er is ook theater, er worden workshops gegeven en natuurlijk is er genoeg plek om even te chillen.

Line-up: Racoon, K’s Choice, Di-Rect, Lil Kleine, My Baby, Wende, Vandenberg’s Moonkings, Toploader, The Charm The Fury, Memphis Maniacs en vele anderen. TICKETS

Official Huntenpop 2017 Aftermovie

Into The Grave 10 + 11 augustus

Mag het wat harder? Dan moet je naar Leeuwarden, want op het Oldehoofsterkerkhof vindt het metalfestival Into The Grave plaats. Het is alweer de 8e editie van het festival dat inmiddels behoort tot één van de meest favoriete events onder metalliefhebbers.

Line-up: Gojira, Delain, Decapitated, Orden Ogan, Toxic Holocaust, Toxic Shock, Behemoth, Children of Bodom, At The Gates, Paradise Lost, Suicidal Tendencies, Dying Fetus, Gloryhammer, Goatwhore en Dust Bolt. TICKETS

Foto: Janne van der Vegt

Lowlands 17 t/m 19 augustus

De maand augustus is natuurlijk ook de maand van A Campingflight To Lowlands Paradise. De upgrades die het festivalterrein vorig jaar kreeg aan onder andere de Alpha- en de Bravo tent vielen in de smaak; ook dit jaar weer is het festival compleet uitverkocht. Nog geen ticket maar wil je er dolgraag bij zijn? Aanstaande vrijdag gaan er nog een aantal tickets in de verkoop via deze link.

Line-up: Gorillaz, Kendrick Lamar, Dua Lipa, The War On Drugs, N.E.R.D., James Bay, Dropkick Murphys, De La Soul, Bonobo, Gavin James, Rag’N’Bone Man en vele anderen. TICKETS

Foto: Ben Houdijk

Once In A Blue Moon 25 augustus (WIN*)

Nieuw in het festivallijstje van 2018 is Once In A Blue Moon, wat volledig in het teken staat van americana-, blues-, folk- en countrymuziek. Je dompelt je hier helemaal onder in de Amerikaanse roots. Niet alleen dankzij de muziek, want ook het cateringaanbod is on point met BBQ- en TexMexgerechten en Kentucky soul food.

Line-up: Seasick Steve, The Mavericks, David Crosby, Drive-by Truckers, DeWolff, Hiss Golden Messenger, Tim Knol, Sam Outlaw en vele anderen. TICKETS

Encore Festival 25 augustus

R&B- en hiphopliefhebbers kunnen terecht op het Encore Festival in Amsterdam. Na vier uitverkochte edities keren zij ook dit jaar weer terug op de NDSM-Werf. Encore is de wekelijkse hiphop clubnacht in de Melkweg. Eén keer per jaar toveren zij deze nacht om tot een editie overdag, in de buitenlucht. Uiteraard in de stijl en sfeer zoals je van Encore gewend bent.

Line-up: Lil Pump, MHD, J Hus, MR EAZI, Jacquees, Spice, Nasty C, SAINt JHN, Lotto Boyzz, Flonti, Stacks, Jacin Trill, Equalz, Amartey en vele anderen. TICKETS

Aftermovie Encore Festival 2017

*WIN WIN WIN

Van organisator Greenhouse Talent mogen wij 3 x 2 tickets weggeven voor Once In A Blue Moon festival. Wil jij kans maken? Beantwoord dan de volgende vraag:

Welk oud-lid van Crosby, Stills, Nash & Young staat op 25 augustus op Once In A Blue Moon festival in het Amsterdamse Bos?

A) David Crosby
B) Stephen Stills
C) Graham Nash
D) Neil Young

Stuur je antwoord naar [email protected] o.v.v. ‘Winactie Once In A Blue Moon’. Meedoen kan tot woensdag 15 augustus 12.00 uur.

Veel plezier op de laatste buitenfestivals van het seizoen!