Muziek

5 voor Vrijdag: Pinkpop, ABBA en meer

In 5 voor Vrijdag bespreken we nieuwtjes uit de muziekwereld. Zo ben je weer perfect op de hoogte voor je het weekend ingaat.

Met deze week in 5 voor Vrijdag: Pinkpop 2022 maakt groot deel programma bekend, ABBA, en Radiohead brengen albums uit, Franz Ferdinand komt terug naar Nederland en De Staat komt met bijzonder project.


Pinkpop maakt zich klaar voor 2022

Afgelopen maandag heeft Pinkpop 19 nieuwe acts aangekondigd voor Pinkpop 2022! Imagine Dragons is de derde en laatste headliner. Verder bestaan de nieuwe acts o.a. uit Froukje, Royal Blood, Queens of the Stone Age en Nightwish. Je kan hier de volledige line-up zien. Het Nederlandse zomerfestival vindt volgend jaar op 17, 18 en 19 juni plaats.

Daarbij is de ticketverkoop voor Pinkpop 2022 vandaag van start gegaan. De 3-dagentickets en dagtickets zijn nu weer te koop. Er zijn dit jaar ook weer leuke extraatjes. Zo kan je Pinkpop-zonnebril, -sokken en een kaartspel scoren.


ABBA brengt eindelijk Voyage uit

ABBA heeft vandaag hun langverwachte nieuw album uitgebracht: Voyage. Eerder dit jaar kondigde de Zweedse popgroep aan dat het album zou komen én dat ze in 2022 op een bijzondere wijze op het podium gaan staan. Volgende zomer staat ABBA namelijk als hologram in de speciaal gebouwde ABBA Arena in Londen.

Het nieuwe album is officieel het laatste album van Agnetha, Benny, Björn en Anni-Frid. Wil jij als fan de ultieme ABBA-ervaring meemaken in Londen? Dan heb je geluk: recent zijn er shows toegevoegd aan ABBA Voyage en er zijn nog tickets.


Radiohead combineert twee klassiekers met Kid A Mnesia

De Engelse rockband Radiohead heeft twee albums opnieuw uitgebracht. De albums Kid A uit 2000 en Amnesiac uit 2001 zijn samen Kid A Mnesia geworden. De nieuwe uitgave bevat ook nieuwe muziek in de vorm van nog nooit uitgebrachte B-sides en alternatieve versies van eerdere nummers.


Bijzondere releases van De Staat

De Nijmeegse band De Staat heeft gisteren nieuwe muziek uitgebracht in de vorm van maar liefst drie singles: What Goes, Let Go, Look At Me en Numbers Up. Elke single heeft zijn eigen kleur (rood, geel of blauw). Fans spotten de afgelopen tijd al posters van de band in Parijs met daarop een QR-code. Daarmee kon je een kort stukje horen van de nieuwe tracks.

We zullen de kleuren overigens vaker terug gaan zien. De band maakte namelijk bekend de komende tijd muziek uit te brengen in bundeltjes van drie, met telkens deze kleuren. Wil je de nieuwe muziek van De Staat live horen? De band staat op 26 februari 2022 in de Gashouder in Amsterdam en op 14 mei 2022 op het Noorderstrand in Den Haag (samen met Kensington). Check de link voor tickets!


Franz Ferdinand kondigt tour én best of-album aan

De Schotse band Franz Ferdinand, bekend van megahit ‘Take Me Out’, komt begin volgend jaar naar Nederland! Op 15 april 2022 geven ze een show in AFAS Live. De tour staat in het teken van hun aanstaande best of-album Hits Of The Head. Daarop staan niet alleen hun grootste hits, maar ook twee gloednieuwe nummers. Eentje daarvan is vandaag uitgekomen, genaamd Billy Goodbye. Bekijk hieronder de clip.

Franz Ferdinand - Billy Goodbye (Official Video)

De ticketverkoop start volgende week vrijdag om 10:00. Zien we jouw terug in april volgend jaar?


Dit was 5 voor Vrijdag voor deze week. Wil je meer lezen van Ticketmaster? Check dan de rest van ons blog.