Muziek

5 voor Vrijdag: Adele, Stromae, en meer

In 5 voor Vrijdag bespreken we nieuwtjes uit de muziekwereld. Zo ben je weer perfect op de hoogte voor je het weekend ingaat.


Met deze week in 5 voor Vrijdag: nieuwe muziek van Adele, nieuwe albums van Coldplay, James Blake en Chelsea Cutler, en Stromae die weer op het podium gaat staan.


Adele brengt muziek uit na lange stilte

Adele is terug! Na een aantal jaren stilte brengt de Britse zangeres een single uit genaamd Easy On Me. In een interview met Vogue vertelt Adele dat haar opkomende album 30 voornamelijk gaat over haarzelf en het uitleggen van bepaalde dingen aan haar zoontje Angelo – en dit nummer is het begin daarvan.

It’s sensitive for me, this record, just in how much I love it. I always say that 21 doesn’t belong to me anymore. Everyone else took it into their hearts so much. I’m not letting go of this one.

Adele in een interview met Vogue

In het interview met Vogue laat Adele een aantal nieuwe nummers horen aan de journalist. Eén van de nummers wordt beschreven met “sexy ’70s groove, heavy strings, heavier lyrics”, een ander met “downright upbeat, meant to be a laugh-while-you’re-crying respite from the heaviness”. Het album 30 zal op vrijdag 19 november verschijnen.

Adele - Easy On Me (Official Video)

Coldplay brengt nieuw album Music of the Spheres uit

Het negende album van Coldplay is vandaag uit! Het album van de Britse rockband is genaamd Music of the Spheres en bevat samenwerkingen met onder andere Selena Gomez en K-popgroep BTS. De samenwerking met BTS was voor het nummer My Universe. Voor dit nummer kwam kort geleden de muziekvideo uit.

Inmiddels heeft Coldplay ook een Europese tour aangekondigd. Ze komen niet naar Nederland, maar ze staan wel op 5 en 6 augustus 2022 in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Coldplay probeert hun aankomende tour zo duurzaam mogelijk te maken. Je kan hier meer over lezen via de website sustainability.coldplay.com. De ticketverkoop start volgende week via Ticketmaster België.


James Blake schrijft over heartbreak, maar net even anders

Een week geleden kwam het nieuwe album van James Blake uit genaamd Friends That Break Your Heart. Het album is door Gigwise benoemt als “some of Blake’s best writing in years”. Dit belooft wat voor zijn liveshows in TivoliVredenburg op 11 en 12 mei volgend jaar. Het album is gevuld met nummers over hoe het voelt om vrienden kwijt te raken – een vorm van heartbreak waar minder vaak over gezongen en geschreven wordt.

De show van James Blake op 11 mei is uitverkocht, maar er zijn nog kaarten voor de show van 12 mei.


Chelsea Cutler brengt haar tweede album uit

Amerikaanse zangeres Chelsea Cutler heeft haar tweede album When I Close My Eyes uitgebracht! Na de singles Walking Away en Devil On My Shoulder is nu het volledige album te beluisteren.

…this new project is the most important and special thing I’ve done. I got to make it with some of my best friends and favorite collaborators, I got to learn so much and grow as a lyricist, producer, vocalist, musician… I got to write about everything from my depression to being in love… yes happy songs!

Chelsea Cutler op Twitter

Het nieuwe album van Chelsea Cutler is misschien wel haar meest eerlijke album ooit. Ze zingt over hoe haar depressie haar beïnvloedt en over haar nieuwe liefde Tilly Burzynski. Het album is een emotionele achtbaan. Inmiddels heeft Chelsea Cutler ook geruchten gestart over een tour. Of ze naar Europa komt weten we nog niet, maar we houden je op de hoogte.


Stromae treedt op bij de Werchter Boutique

Werchter Boutique 2022 is een feit en de eerste artiest is aangekondigd! Dit is niemand minder dan Stromae. De singer-songwriter uit België brak in 2009 door met zijn nummer Alors on danse. De afgelopen zes jaar was Stromae minder actief door psychische problemen die hij kreeg van medicatie tegen malaria. Inmiddels gaat het beter met hem en eind 2018 is zijn eerste zoontje geboren. De ticketverkoop voor het festival Werchter Boutique is al begonnen. Je kan tickets vinden via Ticketmaster België.

En daar houdt het nog niet op. Stromae heeft een nieuw nummer uitgebracht. Santé is nu overal te beluisteren, en vanaf 18:00 vandaag kan je de muziekvideo bekijken.

Stromae - Santé (Official Video)

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze week. Wil je meer lezen van Ticketmaster? Check dan de rest van ons blog.