Muziek

5 voor Vrijdag: 5 Seconds of Summer, S10, Justin Bieber en meer

In onze wekelijkse rubriek 5 voor Vrijdag bespreken we nieuwtjes uit de muziekwereld van afgelopen week. Zo ben je weer perfect op de hoogte voor je het weekend ingaat.

Tickets voor de tofste concerten en events

Deze week bespreken we in 5 voor Vrijdag nieuwe muziek van 5 Seconds of Summer, het Songfestivalnummer van S10, een nieuwe feature van Justin Bieber, het nieuwe album van Stromae en een nieuwe samenwerking tussen Camila Cabello en Ed Sheeran. Lees snel verder!


5 Seconds of Summer maakt er een puinhoop van in nieuwe single

Het was al even stil rond de Australische groep 5 Seconds of Summer, maar sinds vandaag zijn ze helemaal terug met single COMPLETE MESS. De Australiërs bezingen in de track allerlei ellende die voorkomt uit een relatie, maar échte fans weten ook dat het een verwijzing is naar een shirt van zanger Luke Hemmings. De single is overigens een voorproefje op het nieuwe album van de mannen. Wanneer dit album uitkomt en hoe deze gaat heten is nog onbekend. Beluister COMPLETE MESS hieronder.

5 Seconds of Summer - COMPLETE MESS (Official Music Video)
5 Seconds of Summer – COMPLETE MESS

5 Seconds of Summer komt trouwens bijna naar ons land! Op 19 april spelen ze in AFAS Live en op 22 april doet hun No Shame Tour Rotterdam Ahoy aan. Voor de show in Rotterdam zijn nog tickets, maar wees er snel bij.


S10 maakt indruk met Songfestivalnummer De Diepte

De Nederlandse inzending voor het Songfestival in Turijn van dit jaar is bekend! Het was al even duidelijk dat S10 ons land vertegenwoordigt op het festival, maar met welk nummer liet nog even op zich wachten. Tot gisteren. Toen maakte Stien den Hollander, zoals de zangeres echt heet, bekend dat ze met het nummer De Diepte afreist naar Italië. Beluister de inzending hieronder.

S10 - De Diepte - Netherlands 🇳🇱 - Official Music Video - Eurovision 2022
S10 – De Diepte

Enthousiast geraakt door De Diepte? S10 treedt binnenkort met haar clubtour op door heel het land. Zo staat op 21 april op Motel Mozaïque in Rotterdam en in juni komt ze naar Tilburg, Haarlem en Groningen. Tickets zijn nu te koop.


Stromae brengt Multitude uit en krijgt lovende recensies

De Belg Stromae was natuurlijk al helemaal terug met succesvolle singles als L’enfer en Santé, maar de terugkeer is compleet mijn zijn vandaag uitgekomen album Multitude. Het is zijn eerste album in negen jaar. Het is wederom een divers album geworden, zoals we van hem gewend zijn. Van ballads naar dansbare nummers, alles komt terug op Multitude. De Volkskrant is alvast lovend met een recensie van maar liefst 4 sterren en Trouw bekroont het album zelfs met 5 sterren. Benieuwd geraakt. Check het album hieronder.

Stromae – Multitude

Stromae gaf vorige week zijn Nederlandse fans overigens al een voorproefje in AFAS Live bij zijn Avant-Première. De allerlaatste tickets voor zijn Ziggo Dome-shows in 2023 zijn nu te koop.


Justin Bieber verschijnt op single van Nigeraanse artiest Omah Lay

Een bijzondere samenwerking is vandaag uitgekomen tussen de Nigeriaanse zanger Omah Lay en Justin Bieber in de vorm van single Attention. Voor de track werkte Omah Lay niet alleen samen met Bieber, maar ook met producer Harv (bekend van zijn werk voor Justin Bieber’s album Peaches). Het is voor Justin weer een stapje uit zijn comfortzone, aangezien hij nu in de richting van afrobeats stapt. Check het nummer hieronder.

Omah Lay & Justin Bieber - Attention (Official Music Video)
Omah Lay & Justin Bieber – Attention

Justin Bieber staat volgend jaar (13 & 14 januari 2023) met twee uitverkochte shows in Ziggo Dome.


Camila Cabello en Ed Sheeran vinden elkaar weer op Bam Bam

De Cubaans-Amerikaanse zangeres Camila Cabello heeft vandaag een voorproefje gegeven op haar aankomende album FAMILIA. En niet zomaar eentje: een track met niemand minder dan Ed Sheeran. Op Bam Bam zingen Camila en Ed over een zwoele salsa-achtige beat. Kan natuurlijk niet anders dan weer een hit worden voor de twee popsensaties.

Camila Cabello - Bam Bam (Official Audio) ft. Ed Sheeran
Camila Cabello – Bam Bam (feat. Ed Sheeran)

Door deze dansbare single zin gekregen om lekker te dansen bij een Ed Sheeran-show? Dat kan: op 14 en 15 juli 2022 staat de roodharige zanger in de Johan Cruijff ArenA. Haal je tickets snel!


Dit was 5 voor Vrijdag voor deze week. Wil je meer lezen van Ticketmaster? Check dan de rest van ons blog.