Muziek

5 voor Vrijdag: Eddie Vedder, Bonobo, Twenty One Pilots en meer

In 5 voor Vrijdag bespreken we nieuwtjes uit de muziekwereld van afgelopen week. Zo ben je weer perfect op de hoogte voor je het weekend ingaat.

Met deze week in 5 voor Vrijdag: Bonobo brengt een nieuw album uit, Twenty One Pilots covert een nummer van Elton John, Eddie Vedder deelt features voor nieuw solo-album, Kae Tempest kondigt een nieuw album aan en Stromae maakt indruk op Franse tv-journaal.


Bonobo brengt nieuw album Fragments uit

De Britse producer en dj Bonobo heeft vandaag zijn zevende album uitgebracht. Het album komt precies vijf jaar en één dag na het laatste album van Bonobo, Migration. Het album bevat samenwerkingen met onder andere Joji, Jamila Woods, O’Flynn en Kadjha Bonet.

The desire right now might be to banish the January blues head-on with immediate musical rushes, but you’ll be just as fulfilled taking a deep breath and immersing yourself in an album as charming as ‘Fragments’. Come spring and summer, when this album will evolve once more and thrive in clubs and festival fields, it’ll be enriching all over again.

Thomas Smith in zijn review voor NME

Krijg je van dit album ook zo’n zin om weer naar een concert te gaan? Dan hebben we goed nieuws voor je: Bonobo staat op 20 april in AFAS Live in Amsterdam!


Twenty One Pilots covert Elton John

Amerikaanse groep Twenty One Pilots zong een nummer van Elton John tijdens hun optreden voor AT&T Playoff Playlist. De band speelde het nummer Bennie And The Jets in een mash-up met hun eigen nummer Mulberry Street. Zanger Tyler Joseph noemde het nummer zijn vaders favoriete nummer.

Twenty One Pilots staat deze zomer op een aantal Europese festivals. Zo staan ze op vrijdag 17 juni op het programma van Pinkpop en zaterdag 2 juli op Rock Werchter in België. Heb jij tickets gescoord voor deze festivals?


Veel bekende namen op Eddie Vedder’s nieuwe solo-album

Pearl Jam-zanger Eddie Vedder is de afgelopen tijd druk bezig geweest met zijn aankomende solo-album Earthling. Eerder was Vedder al zeer succesvol met zijn soundtrack voor de film Into the Wild, met daarop prachtige nummers als Society en Guaranteed. Vandaag kwam een nieuwe single, Brother the Cloud, uit en daarnaast deelde hij een aantal bijzondere features voor het album. Niemand minder dan Elton John, Stevie Wonder en Ringo Starr zullen te horen zijn op de plaat, die 11 februari uitkomt.

Wil je Eddie Vedder live zien dit jaar? Op zaterdag 18 juni staat hij met Pearl Jam op Pinkpop 2022 en er zijn nog tickets!


Kae Tempest kondigt nieuw album aan

De Britse rapper en spoken word-artiest Kae Tempest heeft een nieuw album aangekondigd. Op 8 april is hun album The Line Is A Curve te beluisteren. Het album gaat over loslaten en groeien. Hen heeft voor het album al een eerste nummer uitgebracht, samen met Kevin Abstract (BROCKHAMPTON). Je kan Kae Tempest kennen van het nummer Forever Ever van Bastille, waar die een featuring artiest op was.

The Line Is A Curve is about letting go. Of shame, anxiety, isolation and falling instead into surrender. Embracing the cyclical nature of time, growth, love. This letting go can hopefully be felt across the record. In the musicality, the instrumentation, the lyricism, the delivery, the cover art. In the way it ends where it begins and begins where it ends.

Kae Tempest

Zin om Kae Tempest op het podium te zien? In juli kan je hen live zien bij Down the Rabbit Hole 2022!

Kae Tempest - More Pressure (Lyric Video) ft. Kevin Abstract

Stromae zingt L’enfer live op Frans tv-journaal

De Belgische popzanger Stromae is eindelijk terug en dat laat hij blijken ook. Afgelopen week was hij te gast bij het TF1-journaal, de Franse equivalent van ons NOS-journaal. Sowieso was het bijzonder dat een muzikant te gast is bij een journaal, maar Stromae maakte het tv-optreden nog iets specialer. De Belg heeft de afgelopen jaren flink geworsteld met mentale problemen en toen de presentatrice hem vroeg of muziek hem helpt om zich minder alleen te voelen, zette hij zijn nieuwste single L’enfer (oftewel De hel) in. Bekijk de prachtige beelden hieronder.

Stromae - L’enfer (Live Performance)
Stromae bij het Franse TF1

Stromae komt binnenkort overigens naar Nederland. Op 27 februari staat hij in een uitverkochte AFAS Live als onderdeel van zijn Avant Premières.


Dit was 5 voor Vrijdag voor deze week. Wil je meer lezen van Ticketmaster? Check dan de rest van ons blog.