Muziek

5 voor Vrijdag: Ghost, WOO HAH!, Adele en meer

In 5 voor Vrijdag bespreken we nieuwtjes uit de muziekwereld van afgelopen week. Zo ben je weer perfect op de hoogte voor je het weekend ingaat.

Met deze week in 5 voor Vrijdag: Ghost brengt nieuwe single uit, Adele moet haar tour in Las Vegas cancellen, WOO HAH! x Rolling Loud komt met eerste namen voor 2022, Stromae verrast met extra show in Amsterdam en het nieuwe festival When We Were Young.


Ghost geeft een voorproefje op nieuw album

De Zweede heavymetalband Ghost heeft deze week hun aankomende album IMPERA officieel aangekondigd. De nieuwe plaat moet 11 maart verschijnen en de band laat zich voor hun nieuwe werk inspireren door een boek genaamd The Rule of Empires en de actualiteit. met de aankondiging van het album deelde ze ook alvast de eerste single, genaamd Call Me Little Sunshine. Check ‘m hieronder.

Ghost - Call Me Little Sunshine (Official Music Video)

Krijg je van dit nieuws zin om Ghost eens live te zien? Dan hebben we goed nieuws voor je: de Zweedse band staat op 17 april op de RTM Stage van Rotterdam Ahoy!


Adele moet shows in Las Vegas op laatste moment verplaatsen

Slecht nieuws voor Adele: ze moet haar tourdata in Las Vegas verplaatsen. Vanaf vandaag zou de Britse zangeres eigenlijk een reeks shows geven in het bekende hotel Caesars Palace. Helaas heeft een groot deel van haar crew het coronavirus opgelopen en zijn er logistieke problemen. In onderstaande video kan je zien dat dit hard aankomt bij de zangeres, die vorig jaar terugkeerde met haar album 30.


WOO HAH! x Rolling Loud komt met o.a. J. Cole en Future als eerste namen

Hiphopliefhebbers konden gisteren hun hart ophalen: WOO HAH! x Rolling Loud kondigde de eerste namen voor de 2022-editie aan. Onder andere J. Cole, Future, Dave, Roddy Ricch, Jack Harlow en Don Toliver zaten in de eerste drop van 40 namen. Er komen overigens niet alleen internationale acts richting Beekse Bergen. Ook Nederlandse toppers als Kevin (met The Animals), Frenna en Josylvio zijn geboekt op het festival in Hilvarenbeek.

Klinkt dit goed? Dan moet je volgende week zaterdag (29 januari) klaar zitten, want de verkoop start die dag om 12:00.


Stromae met extra show naar Ziggo Dome op 15 april 2023

Deze week kondigde Stromae aan dat hij volgend jaar nogmaals naar Nederland zou komen met zijn Multitude Tour. Op 14 april 2023 speelt hij in Ziggo Dome, nadat hij eerder al bekend maakte naar AFAS Live te komen met zijn Avant-Premières. Vanochtend gingen de tickets voor zijn show in Ziggo Dome in de verkoop en binnen enkele minuten waren alle tickets weg. Vanwege de grote vraag besloot de Belgische zanger er daarom nog een datum aan vast te plakken: ook op 15 april 2023 treedt hij op in Amsterdam.

Stromae - Santé (Official Video)

Je hebt dus geluk als je hebt misgegrepen voor de show van 14 april 2023. Tickets voor de extra show zijn nu te koop!


When We Were Young Fest komt met line-up vol nostalgie voor millenials

Deze week werd de eerste editie van het festival When We Were Young aangekondigd en zorgde nogal voor wat opwinding op social media. De line-up staat namelijk vol met emo- en rockartiesten die erg populair waren vanaf de jaren ’90 tot de 2010’s. Denk aan acts als My Chemical Romance, Avril Lavigne, Jimmy Eat World en Bring Me The Horizon. Een enorme nostalgia trip dus voor vele millenials. Ook Paramore komt naar het festival in oktober, zoals ze hieronder aankondigden.

https://twitter.com/paramore/status/1483503599921647616

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze week. Wil je meer lezen van Ticketmaster? Check dan de rest van ons blog.