Muziek

5 voor Vrijdag: Arctic Monkeys, Justin Bieber, Yungblud en meer

In onze wekelijkse rubriek 5 voor Vrijdag bespreken we nieuwtjes uit de muziekwereld van afgelopen week. Zo ben je weer perfect op de hoogte voor je het weekend ingaat.

Tickets voor de tofste shows en events

Het was weer een drukke week in de muziekwereld. Wij praten je bij in de nieuwe 5 voor Vrijdag. Zo is er een nieuw album van Yungblud en hebben Justin Bieber en Arctic Monkeys een nieuwe single uitgebracht.

Yungblud is terug met een nieuw album genaamd YUNGBLUD

Het heeft twee jaar geduurd, maar vandaag is het zover. Yungblud is terug met een nieuw album. Het self-titled album is het derde studio-album van de artiest. Eerder kon je al genieten van singles zoals The Funeral en Memories, een samenwerking met Willow, maar nu staan alle 12 nummers op Spotify. Benieuwd hoe het klinkt? Je luistert het nieuwe album hieronder.

Yungblud gaat ook op tour met dit nieuwe album. In Nederland staan nog geen shows gepland, maar in andere Europese landen wel.

YUNGBLUD – YUNGBLUD

Britney Spears brengt een nieuwe single uit met Elton John

Het eerste nieuwe nummer van Britney Spears is uitgekomen. Eerder bracht Britney een aantal nummers uit van haar Glory-album uit 2016, maar deze single is het eerste nummer sinds het afschaffen van haar curatorschap. Het gaat om de single Hold Me Closer, wat een spin is op het nummer Tiny Dancer van Elton John. De twee artiesten hebben dan ook samengewerkt aan het maken van dit nieuwe nummer.

Elton John, Britney Spears - Hold Me Closer (Visualiser)
Elton John & Britney Spears – Hold Me Closer

Justin Bieber heeft een nieuw nummer uit

Eerder deze week is het nieuwe nummer Beautiful Love (Free Fire) van Justin Bieber uitgekomen. Het nummer is een samenwerking met de videogame Garena Free Fire ter ere van het vijfjarige jubileum van de game. Ook kregen de spelers van de game een extraatje, waarbij Justin een virtueel concert gaf. Spelers kregen toen al het nummer te horen, maar nu is het nummer ook uit voor alle fans die niet de game spelen.

Justin Bieber staat in januari 2023 drie keer in de Ziggo Dome. De laatste tickets zijn nu te koop.

De line-up van Beste Zangers Live is bekend

De line-up van het live concert van de Beste Zangers is deze week bekend gemaakt. De hele line-up van het programma van dit jaar zal in 2023 optreden in de Rotterdam Ahoy. De line-up bestaat uit: Jaap Reesema, Blanks, Nielson, Claudia de Breij, Tim Akkerman, Lee Towers, Sarita Lorena, Ferdi Bolland, Roxeanne Hazes, Karsu, Thomas Berge en Tania Kross.

Wil je Beste Zangers Live meemaken? Op 1 april 2023 staan de Beste Zangers Live in Rotterdam Ahoy. De tickets zijn nu in de verkoop.

Jaap Reesema - Grijs | Beste Zangers 2022
Jaap Reesema – Grijs

Arctic Monkeys kondigen een nieuw album aan

Na vier jaar komt de Britse rockband Arctic Monkeys terug met een nieuw album. Het nieuwe album heet The Car en zal uitkomen op 21 oktober. Om fans enthousiast te maken voor het nieuwe album hebben ze ook al een single van het album eruit gegooid genaamd There’d Better Be A Mirrorball. Deze zomer speelde de band al een hoop festivals, waarbij ze op een festival in Zwitserland een nummer lieten horen van het nieuwe album.

Arctic Monkeys - There’d Better Be A Mirrorball (Official Video)
Arctic Monkeys – There’d Better Be A Mirrorball

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze week. Wil je meer lezen van Ticketmaster? Check dan de rest van onze blog.