Muziek

5 voor Vrijdag: Anouk, Justin Bieber, Dua Lipa en meer

In onze wekelijkse rubriek 5 voor Vrijdag bespreken we nieuwtjes uit de muziekwereld van afgelopen week. Zo ben je weer perfect op de hoogte voor je het weekend ingaat.

Tickets voor de tofste shows en events

Het was weer een drukke week in de muziekwereld. Wij praten je bij in de nieuwe 5 voor Vrijdag. Zo maakte Lowlands 2022 nieuwe namen bekend en is er nieuwe muziek van Justin Bieber en Anouk.

Justin Bieber en Kehlani slaan de handen ineen

Hoewel Justin Bieber druk bezig is met zijn Justice World Tour, hoeven fans niet te wachten op nieuwe muziek. Naast Attention en SUNDOWN, brengt de zanger nu ook de single up at night uit in samenwerking met Kehlani. Het lied is onderdeel van het nieuwe album van Kehlani, Blue Water Road, dat 29 april verschijnt. Voor het nieuwe album moeten we dus nog even geduld hebben, maar tot die tijd kunnen we genieten van de samenwerking met Justin Bieber.

Kehlani - up at night feat. justin bieber [Official Audio]
Kehlani – up at night (feat. Justin Bieber)

Anouk brengt nieuwe single uit

Anouk heeft vandaag – en nee, dat is geen 1 april grap! – haar nieuwe single Something Better uitgebracht. Op de plaat horen we de gevoelige kant van Anouk en diepe teksten. Haar fans zijn razend enthousiast en kunnen er niet genoeg van krijgen en dit komt mooi uit. De zangeres speelt op 11 juni namelijk een thuiswedstrijd met haar eigen concert op het Malieveld in Den Haag. Ze komt overigens niet alleen, want S10 en Frenna zijn bevestigd als special guests voor de show. Tickets zijn nu te koop.

Anouk - Something Better (Lyrics)
Anouk – Something Better

Burna Boy, Jack Harlow en Oscar and the Wolf ook op Lowlands 2022

Afgelopen woensdag maakte Lowlands nieuwe namen bekend voor het festival in augustus. Tussen deze artiesten staan onder anderen Burna Boy, Frenna Deluxe, Jack Harlow, Oscar and the Wolf en Kevin & the Animals. Met deze namen wordt de line-up steeds langer en completer, maar de organisatie laat weten in de toekomst nog meer namen aan te kondigen.

Derde album Dua Lipa voor de helft af

Ook Dua Lipa zit niet stil tijdens haar Future Nostalgia World Tour. De zangeres laat in haar podcast Service95 weten druk bezig te zijn met haar derde album. Zo zegt ze dat het album vorm begint te krijgen en dat ze erg enthousiast is over een aantal nieuwe nummers. Wanneer het album verschijnt is nog niet bekend, maar de kans is groot dat dit pas wordt uitgebracht na het afronden van haar tournee. Dua Lipa staat 17 en 18 mei in een uitverkochte Ziggo Dome.

Dua Lipa - Levitating Featuring DaBaby (Official Music Video)
Dua Lipa – Levitating (feat. DaBaby)

Eurovisie Songfestival vraagt opnieuw om tapes optredens

Ook dit jaar heeft het Eurovisie Songfestival aan alle deelnemende landen gevraagd een tape op te nemen van hun optreden. Deze tapes werden geïntroduceerd in 2021, toen het Songfestival het jaar ervoor niet door kon gaan vanwege Corona. Het Eurovisie Songfestival wil zich voorbereiden op enige uitval, met oog op de oorlog die zich afspeelt in Oekraïne. Dit jaar vertegenwoordigt S10 Nederland met haar inzending De Diepte. Tijdens Eurovision in Concert zal de zangeres haar songfestivalbijdrage laten horen, samen met bijvoorbeeld Sam Ryder namens het Verenigd Koninkrijk en The Rasmus uit Finland. Dit evenement is dus een echte must voor een Songfestivalfan en de laatste tickets zijn nu beschikbaar.

S10 - De Diepte - Netherlands 🇳🇱 - Official Music Video - Eurovision 2022
S10 – De Diepte

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze week. Wil je meer lezen van Ticketmaster? Check dan de rest van ons blog.

Gezocht: De grootste fan van 5 Seconds of Summer

5 Seconds of Summer-fans opgelet! Ticketmaster is op zoek naar de grootste fan van 5SOS. Ben jij de dagen aan het aftellen tot de Take My Hand World Tour? Heb je de band een keer ontmoet of een mooi verhaal wat met de band te maken heeft? Wij willen je graag interviewen.

Stuur jouw grappige, ontroerende of opmerkelijke verhaal naar [email protected] en wie weet nemen we contact met je op. Aanmelden kan tot en met zondag 3 april.