Muziek

5 voor Vrijdag: FINNEAS, Birdy, Robbie Williams en meer

En verder in deze 5 voor Vrijdag: Declan McKenna, Bring Me The Horizon, Yungblud en The Struts

In deze nieuwe 5 voor Vrijdag bespreken we de nieuwe releases van deze week en wat ons verder opviel in de muziekwereld. Met deze week nieuwe muziek van Declan McKenna, FINNEAS en Birdy en samenwerkingen tussen Bring Me The Horizon en Yungblud en The Struts en Robbie Williams.

Nieuw album voor Declan McKenna

In januari kregen we het eerste voorproefje al te horen, maar na een paar maanden uitstel is het nieuwe album van Declan McKenna vandaag eindelijk verschenen! Zeros is de opvolger van What Do You Think About The Car? en laat horen dat de 21-jarige Brit zich in de tussenliggende jaren flink ontwikkeld heeft. Beluister Zeros hier. Wil je Declan McKenna live zien? Op donderdag 29 april 2021 staat hij in de Melkweg. Tickets voor dat concert zijn nu verkrijgbaar.

Declan McKenna - Daniel, You're Still a Child (Official Video)

Wat zeggen ze over FINNEAS?

FINNEAS ken je misschien het beste van de samenwerkingen met zijn zus Billie Eilish en artiesten als Bruno Mars, Halsey en Tove Lo, maar ook solo gooit ‘ie hoge ogen. Deze week verscheen de nieuwe single What They’ll Say About Us, waarin FINNEAS, geïnspireerd door het meedoen aan een protest en het overlijden van acteur Nick Cordero, troost wil bieden aan iedereen die het dit jaar zwaar heeft. Beluister What They’ll Say About Us hieronder.

FINNEAS - What They'll Say About Us (Official Video)

Bring Me The Horizon x Yungblud

Ook de mannen van Bring Me The Horizon zitten dit jaar niet stil: deze week verscheen Obey, alweer het derde liedje van hun aankomende project Post Human, een verzameling van vier EP’s. Op Obey werken de Britten samen met Yungblud, die het in de bijbehorende videoclip als gigantische robot opneemt tegen frontman Oli Sykes. Veel fans zijn razend enthousiast over de samenwerking – jij ook? Bekijk de clip hieronder.

Bring Me The Horizon - Obey with YUNGBLUD (Official Video)

Birdy is terug

Surprise! Na vier jaar is Birdy terug met nieuwe muziek. In 2011 brak de Britse zangeres en pianiste door met haar cover van Bon Iver’s Skinny Love, wat haar een enorme hit opleverde. Daarna volgden nog twee albums, maar toen bleef het stil. Nu verschijnt Open Your Heart, een mooie pianoballad zoals we die van Birdy kennen. Het liedje is de eerste single van de aankomende EP Piano Sketches, die volgend jaar wordt gevolgd door een nieuw album. Beluister Open Your Heart hieronder.

Birdy - Open Your Heart [Live Performance Video]

The Struts x Robbie Williams

Het zijn rare tijden en dat merk je ook wel aan onze afsluiter van vandaag. The Struts is een Britse glamrockband die in eigen land nooit echt doorbrak, maar in de Verenigde Staten razend populair is: ze traden op als voorprogramma in gigantische stadions, spelen op eigen houtje voor volle zalen en werden door Dave Grohl zijn favoriete voorprogramma ooit genoemd. Misschien dat hun nieuwste samenwerking ze hier net zo populair maakt, want niemand minder dan Robbie Williams zingt mee op de titeltrack van hun derde album, Strange Days! Beluister het eindresultaat hieronder.

The Struts, Robbie Williams - Strange Days (Audio)

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze keer. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog!