Muziek

5 voor Vrijdag: Stormzy, WOO HAH! & meer

En verder in deze 5 voor Vrijdag: Massive Attack, The Weeknd & Paul McCartney. Foto: Ben Houdijk

Check de nieuwste events op Ticketmaster.nl

Deze week in 5 voor Vrijdag: Stormzy kondigt tour aan, WOO HAH! heeft eindelijk droomheadliner binnen, The Weeknd brengt na lange tijd weer nieuwe muziek uit, Massive Attack doet onderzoek naar effect van touren op klimaat en Paul McCartney komt naar het Goffertpark.

 

Grime-legende Stormzy kondigt show in AFAS Live aan

Het was een goede week voor hiphopliefhebbers. Nadat maandag Tyler, The Creator zijn show in AFAS Live al aankondigde en woensdag WOO HAH! met de eerste namen kwam (waaronder Kendrick Lamar!), was er vandaag de aankondiging van de Britse grime-Stormzy. De 26-jarige rapper is binnen het grime-genre één van de grootste namen en hij was zelfs headliner op Glastonbury. Hiermee was hij de eerste grime-artiest ooit die dat deed. Een legende dus.

Stormzy - Blinded by Your Grace, Pt. 2 (Glastonbury 2019)

Op 22 februari komt hij naar AFAS Live met zijn H.I.T.H. World Tour. De tournaam bevat een afkorting van Heavy Is The Head, de titel van zijn aankomende album. De verkoop voor z’n show start volgende week vrijdag om 09:00. Als je nog niet overtuigd bent van zijn kunsten moet je hierboven maar het fragment uit z’n fantastische headlineset op Glastonbury bekijken.

 

The Weeknd is terug met twee nieuwe nummers

De Canadese artiest The Weeknd is helemaal terug met maar liefst twee nieuwe singles: Blinding Lights en Heartless. Het is zijn eerste nieuwe muziek sinds vorig jaar, toen hij zijn EP My Dear Melancholy uitbracht. Het zijn echte r&b-tracks zoals we van hem gewend zijn. Op Heartless bijvoorbeeld zegt hij helemaal klaar te zijn met de rockstar lifestyle van drank, vrouwen en feesten. Check ‘m zelf hieronder.

The Weeknd - Heartless (Official Audio)

Paul McCartney komt voor het eerst naar het Goffertpark

Eén van de grootste artiesten aller tijden kondigde maandag zijn tour aan: Paul McCartney komt op 29 mei naar het Goffertpark in Nijmegen. Het is voor het eerst in vier jaar dat de ex-Beatle naar Nederland komt, toen hij in de Ziggo Dome stond. McCartney had de afgelopen tijd al een paar nieuwe nummers uitgebracht, dus een tour leek logisch, maar bij een artiest van zijn leeftijd weet je het nooit. Maar Sir Paul is gelukkig nog fit en wel, dus pak de kans om deze levende legende nog een keer live te zien. Tickets zijn hier verkrijgbaar. Om alvast in de stemming te komen kan je hieronder de Carpool Karaoke zien die hij deed met James Corden.

Paul McCartney Carpool Karaoke

Massive Attack strijdt voor het klimaat

Nadat Coldplay vorige week al aankondigde voorlopig niet te willen toeren vanwege de schade aan het klimaat, werd deze week bekend dat de Britse band Massive Attack een onderzoek start naar de CO2-uitstoot in de muziekindustrie. Het doel uiteindelijk is om meer bewustwording te creëren bij andere bands en artiesten. Zelf stoppen met toeren als Coldplay doet de band echter niet. Dat heeft geen zin zeggen ze, want het is belangrijk dat ook festivals en concertzalen actie ondernemen. Massive Attack werd in Nederland vooral bekend van hits als Unfinished Sympathy en Teardrop en zet zich al langer in voor het klimaat. Zo bezochten ze onlangs nog Extinction Rebellion-actiegroepen en steunden ze daar de actievoerders.

Massive Attack Visited XR Sites | Extinction Rebellion

WOO HAH! kondigt eerste lading namen aan, mét Kendrick Lamar

Het einde van het jaar nadert, dus dat betekent dat alle grote festivals hun eerste namen bekend gaan maken. Zo kondigde Pinkpop onlangs hun eerste twee headliners aan en ook Stadspark Live deed dit. Deze week is het de beurt aan het hiphopfestival WOO HAH! en ze kwamen niet met de minste namen: hiphopkoning Kendrick Lamar is de eerste headliner. Een geweldige naam natuurlijk, zeker omdat WOO HAH! geen enorm groot festival is qua capaciteit. Naast Kendrick werden ook o.a. A$AP Ferg, DaBaby, Ski Mask the Slump God, Gotu Jim en Zwangere Guy aangekondigd. Voor de hiphopliefhebber nu al een line-up om je vingers bij af te likken.

Kendrick Lamar - Humble - Ziggo Dome Amsterdam 23-02-2018

Als je nu al tickets wil kopen moet je nog heel even geduld hebben. De verkoop start namelijk zaterdag 7 december om 10:00 (event zal binnenkort op onze site verschijnen). Kendrick Lamar stond in 2017 nog in de Ziggo Dome en als je na het zien van de bovenstaande clip nog steeds niet overtuigd bent, weten wij het ook niet meer.

 

Ticketmaster: Nieuwe Muziek

Benieuwd geraakt naar de nieuwe tracks van The Weeknd of Stormzy? Of wil je gewoon op de hoogte blijven van de beste nieuwe muziek van dit moment? Volg dan onze Spotify-playlist en natuurlijk 5 voor Vrijdag.

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze keer. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog, met onder andere een artikel over de werking van speculative ticketing, waar sites als Topticketshop.nl mee werken.