Muziek

5 voor Vrijdag: Tame Impala, Rex Orange County, Donnie en meer

In onze wekelijkse rubriek 5 voor Vrijdag bespreken we nieuwtjes uit de muziekwereld van afgelopen week. Zo ben je weer perfect op de hoogte voor je het weekend ingaat.

Tickets voor de tofste shows & events

Hét nieuws van deze week waren natuurlijk de versoepelingen. We mogen weer en hebben enorm veel zin in alle events die eraan komen. Maar deze week bespreken we in 5 voor Vrijdag ook nieuws over de b-sides van Tame Impala’s The Slow Rush, Rex Orange County’s AWESOME, de nieuwe single van Donnie, een nieuwe naam voor WOO HAH! x Rolling Loud 2022 en de genomineerden voor de Edison Pop-prijzen.


Tame Impala brengt The Slow Rush B-Sides & Remixes uit

Begin 2020 was natuurlijk het slechtste begin van een jaar in tijden, maar het bracht ook wat goeds. Tame Impala kwam in februari 2020 namelijk eindelijk met de opvolger van Currents: The Slow Rush. Het album werd goed ontvangen, maar Kevin Parker heeft nog niet kunnen touren met het album. Daarom is het maar goed dat hij vandaag The Slow Rush B-Sides & Remixes heeft uitgebracht. Naast een paar remixes staan er ook een paar hele nieuwe nummers op: het al eerder verschenen No Choice, maar ook het nieuwe The Boat I Row. Check die laatste hieronder.

Tame Impala - The Boat I Row (Official Audio)
Tame Impala – The Boat I Row

Wil jij Tame Impala eindelijk live kunnen zien met het album The Slow Rush? Dat kan, want de band staat op 29, 30 en 31 augustus 2022 in AFAS Live! Wees er alleen wel snel bij, want de shows op 29 en 30 augustus zijn al uitverkocht.


Rex Orange County keert terug met AWESOME

Rex Orange County is helemaal terug! De jonge Brit, die een mix van hiphop, jazz en bedroompop maakt, heeft vandaag namelijk zijn single AWESOME uitgebracht. De singer-songwriter brak in 2017 door met een aantal features op Tyler, the Creator’s succesvolle album Flower Boy. Hierna volgde twee albums, Apricot Princess en Pony. Kort geleden kondigde Rex aan dat zijn derde album eraan zit te komen, WHO CARES?, welke hij samen geproduceerd heeft met niemand minder dan onze landgenoot Benny Sings. Eerder werkte hij al samen met Benny op zijn hit Loving Is Easy.

Rex Orange County - AMAZING (Official Video)
Rex Orange County – AMAZING

Donnie is op de Monnie met nieuwe single

De Amsterdamse rapper Donnie heeft vandaag nieuwe muziek uitgebracht in de vorm van zijn single Donnie op de Monnie. Deze track is de introtune van zijn gelijknamige Amazon Prime-serie. Hier gaat Maradonnie op bezoek bij de rijkste Nederlanders en interviewt ze over hun succes en rijkdom. Bekijk hieronder bijvoorbeeld een stukje van de aflevering waarin hij op bezoek gaat bij fitnessgoeroe Joel Beukers.

Donnie en Joel Beukers touren in de GOUDEN Ferrari | Donnie op de Monnie
Donnie op de Monnie

Donnie gaat zelf trouwens ook heel lekker, want op 30 april staat hij in AFAS Live met zijn grootste eigen show tot nu toe. Met gasten als Willie Wartaal, René Froger en Frans Duijts belooft het een heel mooi feestje te worden. Tickets voor zijn show zijn nu te koop. Begrijp je?


Baby Keem bevestigd voor WOO HAH! x Rolling Loud 2022

WOO HAH! x Rolling Loud blijft doorpakken met nieuwe namen. Deze week werd bekend dat Baby Keem toegevoegd is aan het zaterdagprogramma. De jonge rapper brak vorig jaar door met zijn track family ties, waarop hij samenwerkte met zijn neef: niemand minder dan hiphopgrootheid Kendrick Lamar. Inmiddels is zijn debuutalbum uit (The Melodic Blues) met features van Travis Scott en Don Toliver. Een mooie naam dus voor het hiphopfestival in Beekse Bergen.

Baby Keem live meemaken? Haal dan snel je tickets voor WOO HAH! x Rolling Loud 2022. Weekend- en dagtickets voor het festival op 1, 2 en 3 juli zijn nu te koop.


Chef’Special, Maan en Froukje onder genomineerden voor Edison Pop-prijzen

De nominaties voor de Edison Pop-prijzen zijn bekend! Onder andere Chef’Special, Maan, Froukje, Suzan & Freek en Snelle maken kans op een award. De Nederlandse muziekprijzen worden op 11 april uitgereikt in AFAS Live in verschillende categorieënin diverse categorieën, waaronder Pop, Rock, Hiphop, Dance, Nederlandstalig en Album. Bekijk hieronder hoe het er vorig jaar aan toe ging.

Uitreiking Edison Pop 2021 | #EdisonPop21
Uitreiking Edison Pop 2021

Benieuwd geraakt naar als dat Nederlandse talent? Binnenkort treedt er veel op en misschien wel bij jou in de buurt. Wat dacht je van Chef’Special (12 mei, Patronaat of 18 juni, Pinkpop), Maan (19 juni, Pinkpop of 16 december, Ziggo Dome) of Froukje (13 mei, 013).


Dit was 5 voor Vrijdag voor deze week. Wil je meer lezen van Ticketmaster? Check dan de rest van ons blog.