Muziek

5 voor Vrijdag: Harry Styles, Måneskin, Beyoncé en meer

In onze wekelijkse rubriek 5 voor Vrijdag bespreken we nieuwtjes uit de muziekwereld van afgelopen week. Zo ben je weer perfect op de hoogte voor je het weekend ingaat.

Tickets voor de tofste shows en events

Het was weer een drukke week in de muziekwereld. Zo kondigde onder andere Harry Styles een nieuw album aan en maakte Beyoncé haar optreden tijdens de Oscars bekend.

Harry Styles komt snel met nieuwe muziek

Na zijn soloalbums Harry Styles en Fine Line is het tijd voor nieuwe muziek. Het derde soloalbum Harry’s House is vanaf 20 mei te beluisteren. Dit is de opvolger van zijn succesvolle album Fine Line, waar hits als Watermelon Sugar en Adore You op stonden. De nieuwe plaat belooft dus een hoop goeds. Kom alvast in de sfeer van het nieuwe album met de teaser die de zanger eerder deze week deelde.

Harry Styles - Harry’s House (coming soon)
Harry Styles – Harry’s House (coming soon)

FLEMMING gaat voor goud

Na het uitbrengen van de megahit Amsterdam is FLEMMING niet meer weg te denken van de Nederlandse radiostations. De 25-jarige singer-songwriter bestormde de hitlijsten en ging ervandoor met een gouden plaat. Maar daar bleef het niet bij. Afgelopen woensdag ontving hij óók een gouden plaat voor zijn onlangs uitgebrachte single Zij Wil Mij. ‘Een Max Verstappen-start’ zoals de zanger zelf zegt. We kunnen het er in ieder geval over eens zijn dat we nog veel meer van FLEMMING zullen gaan horen.

FLEMMING - Zij Wil Mij (Official video)
FLEMMING – Zij Wil Mij

Måneskin verruilt AFAS Live voor Ziggo Dome

De Songfestival-winnaar Måneskin zou eigenlijk begin deze maand op de planken van AFAS Live staan. Door de coronamaatregelen werd de gehele tour verplaatst, maar vanwege de grote vraag naar tickets wordt naast de datum van het optreden nu ook de locatie veranderd. De band staat namelijk 27 februari 2023 in Ziggo Dome. Måneskin eerder live bewonderen? Dat kan dit jaar nog tijdens Pinkpop. De weekendtickets voor het festival zijn uitverkocht, maar dagtickets voor de zaterdag waarop de band te zien is zijn nog beschikbaar.

Måneskin - I WANNA BE YOUR SLAVE (Official Video)
Måneskin – I WANNA BE YOUR SLAVE

Beyoncé live te zien bij de Oscars

Tijdens de uitreiking van de Oscars aanstaande zondag zal Beyoncé weer op het podium te vinden zijn. De zangeres zal optreden met haar genomineerde single Be Alive. Het nummer schreef en zong Beyoncé voor de film King Richard, dat gaat over de vader van tennissterren Venus en Serena Williams. Naast Beyoncé zullen ook artiesten als Billie Eilish, Sebastián Yatra en Reba McEntire optreden tijdens de ceremonie.

Beyoncé – Be Alive (Original Song from the Motion Picture “King Richard”) (Official Lyric Video)
Beyoncé – Be Alive (Original Song from the Motion Picture “King Richard”)

Hefvermogen 2 van Hef snel te beluisteren

Het album Hefvermogen, dat alweer dateert uit 2010, wordt gezien als een van de meest legendarische Nederlandse hiphopalbums. Door de rauwe sound en eerlijke teksten, zorgde Hef voor een nieuw geluid binnen de hiphopscene. Nu staat de rapper te popelen om nieuwe muziek te laten horen en dat gaat ook snel gebeuren. Eerder stond de releasedatum op 18 maart, maar nu lijkt het erop dat Hefvermorgen 2 vanaf 15 april te beluisteren is. Tot die tijd kunnen we genieten van zijn laatste single Sorry. Naast het uitbrengen van nieuwe muziek, is Hef ook bezig met shows. Zo staat hij onder andere in Melkweg en 013 waar nog tickets voor beschikbaar zijn.

Hef - Sorry (prod. Davey Donovan)
Hef – Sorry

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze week. Wil je meer lezen van Ticketmaster? Check dan de rest van ons blog.