Muziek

5 voor Vrijdag: Harry Styles, S10, Miss Montreal en meer

In onze wekelijkse rubriek 5 voor Vrijdag bespreken we nieuwtjes uit de muziekwereld van afgelopen week. Zo ben je weer perfect op de hoogte voor je het weekend ingaat.

Tickets voor de tofste shows en events

Welkom in Harry’s House

Harry Styles heeft vandaag zijn langverwachte album Harry’s House uitgebracht. De release van Harry’s House gaat gepaard met verschillende festiviteiten voor de fans. Uiteraard Harry’s One Night Only-concerten in Londen en New York, waarvan de laatste gelivestreamd wordt via Apple Music. Nederlandse fans kunnen ook in eigen land een stukje van Harry krijgen. Dit weekend is er namelijk een speciale Harry’s House pop-up store te vinden in Amsterdam. Meer informatie daarover vind je hier.

Harry Styles – Harry’s House

Roadburn genomineerd voor Kerrang Award

Roadburn, sinds 1999 hét festival voor heavy music, is als enige festival van Nederlandse bodem genomineerd voor de Kerrang Awards. Het prestigieuze platform rijkt eens per jaar awards uit aan de grootsten in de alternatieve rock-scene. Roadburn, wat jaarlijks in 013 Tilburg gehouden wordt, staat in de categorie Best Festival tegenover onder andere grootse festivals uit de UK als Download en Reading. Wij zijn hartstikke trots dat Roadburn op de shortlist van zo’n 10.000 Kerrang-lezers stond en daarmee de nominatie in de wacht gesleept heeft. Help jij Roadburn om de award daadwerkelijk in de wacht te slepen? Je kunt via de onderstaande link jouw stem uitbrengen.

S10’s Spotify succes

Het nummer dat S10 meenam naar het Eurovisie Songfestival heeft vorige week een record verbroken. De Diepte is het het eerste Nederlandstalige nummer wat volgens Spotify binnen 24 uur meer dan 1 miljoen keer beluisterd is. De streamingservice wist ook te delen dat het nummer op de finaledag van het Songfestival qua luistercijfers een toename had van 934% (!). Na een enerverende week in Turijn hoeft S10 zich niet te vervelen nu ze terug in Nederland is. Ze heeft namelijk een show aangekondigd in AFAS Live op 25 november 2022. Haar grootste solo-show tot nu toe. Wil jij daar bij zijn? Er zijn nog tickets beschikbaar!

S10 - De Diepte - LIVE - Netherlands 🇳🇱 - Grand Final - Eurovision 2022
S10 – De Diepte – LIVE- Netherlands – Grand Final – Eurovision

Miss Montreal komt met nieuwe single

Vandaag brengt Sanne Hans, beter bekend als Miss Montreal, haar nieuwe single Adem uit. Ze heeft het nummer geschreven over groeien in het leven. Naar eigen zeggen is ze in de coronatijd persoonlijk erg gegroeid door echt stil te hebben gestaan. We hoeven niet bang te zijn dat Miss Montreal lang stil blijft staan, ze speelt namelijk dit jaar wel een hoop shows door het land! Check de onderstaande link om te kijken of er nog tickets beschikbaar zijn voor een show bij jou in de buurt.

Miss Montreal - Adem (Official lyric video)
Miss Montreal – Adem (Official Lyric Video)

Kendrick Lamar kondigt tweede Ziggo Dome show aan

DAMN.! De belangstelling voor de eerste show van hiphop-ster Kendrick Lamar was zo groot dat organisator MOJO heeft laten weten dat Kendrick een extra show zal doen dit najaar. Daarmee zal hij op vrijdag 7 én zaterdag 8 oktober 2022 met The Big Steppers Tour in Nederland optreden.

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze week. Wil je meer lezen van Ticketmaster? Check dan de rest van ons blog.