Muziek

Katy Perry in de Ziggo Dome

Over het algemeen geldt de regel bij concertfotografie: Hoe groter de artiest, hoe lastiger het fotograferen is. Soms mag je maar aan één kant van een podium staan. Soms moet het gebied in het midden voor het podium vrij blijven en moet je kiezen tussen de linker- of de rechterkant. Soms mag je niet bewegen tijdens het fotograferen maar gebruikelijker bij de grootste artiesten is dat je achterin de zaal bij het mengpaneel moet staan. Dan zie je een heel rijtje fotografen met enorme telelenzen naast elkaar staan.

Dat kan verschillende redenen hebben. Een artiest, vaak dan al op leeftijd, wil misschien niet van al te dichtbij gefotografeerd worden. Of de voorste rijen met onbeperkt zicht zijn zg. golden circle tickets waar veel geld voor betaald is.

Katy Perry

Katy Perry

In het geval van Katy Perry, afgelopen maart in de Ziggo Dome, heeft het vooral te maken met de bewegelijkheid van de zangeres. En de uitgebreide catwalk die tot midden in de Ziggo Dome is opgesteld. De show is een spektakel. Katy danst, verkleedt zich, rent de catwalk op en af, zit op een paard, doet aan acrobatiek en schommelt aan een trapeze de hele zaal door. En ja, ze zingt ook nog. Value for money heet dat in Amerika. Je verveelt je geen moment.

En ook als fotograaf blijf je maar mooie platen schieten.

Katy Perry

Ware het niet dat er nog een onverbiddelijke regel in de concertfotografie is: 3 songs only. Precies na het einde van het derde nummer worden we de zaal uitgeleid. Jammer want je weet dat er nog zoveel moois gaat komen. Maar dat is voorbehouden aan de 17.000 fans die een ticket hebben gekocht en de hele show uit kunnen zien.

katy-collage

Meer foto’s van Katy Perry >>