Muziek

5 voor Vrijdag: Metallica, Lewis Capaldi, ITZY en meer

In onze wekelijkse rubriek 5 voor Vrijdag bespreken we nieuwtjes uit de muziekwereld van afgelopen week. Zo ben je weer perfect op de hoogte voor je het weekend ingaat.

Tickets voor de tofste shows en events

Het was weer een drukke week in de muziekwereld. Wij praten je bij in de nieuwe 5 voor Vrijdag. Met deze week: een nieuw EP van ITZY, en nieuwe nummers van Against The Current en Quinn XCII.

Metallica brengt nieuwe single Lux Aeterna uit

De Amerikaanse metalband Metallica heeft afgelopen week een nieuw nummer uitgebracht. Luxe Aeterna, zoals de track heet, is de eerste single van het aanstaande, nieuwe album. Voor fans die houden van het oude geluid van de band is deze single een echt geschenk. Zo doet het denken aan het eerdere werk van het viertal. Naast dit nummer komt, na 7 jaar lang wachten, ook eindelijk het 11de studio-album van de band uit. Het album 72 Seasons is overal te beluisteren op 14 april 2023. Met dit album gaat de band ook op tour en komen ze 27 en 29 april 2023 naar Nederland met twee unieke shows.

De verkoop voor de shows van Metallica is vandaag gestart. Haal je tickets snel!

Metallica: Lux Æterna (Official Music Video)
Metallica – Lux Aeterna

Lewis Capaldi brengt ‘blij’ liefdesliedje uit

Als je denkt aan de muziek van Lewis Capaldi, dan denk je aan de prachtige en hartverscheurende break-up liedjes. Maar met zijn nieuwe nummer is Capaldi een andere kant op gegaan. Pointless is namelijk een liefdesliedje waar hij zingt over de liefde en relaties op een positieve manier. Zo gaf de zanger zelfs aan dat hij hoopt dat de single gespeeld wordt op bruiloften. Ook kreeg de singer-songwriter nog hulp uit onverwachte hoek. Ed Sheeran heeft een couplet geschreven voor een van zijn eigen nummers, die hij uiteindelijk zelf niet meer gebruikt heeft. Gelukkig kon Lewis wel wat met dit stuk tekst en is het couplet gebruikt voor Pointless.

Op 25 februari 2023 komt Lewis Capaldi naar Amsterdam. Er zijn momenteel geen tickets beschikbaar, maar houd de pagina in de gaten voor doorverkooptickets van andere fans!

Lewis Capaldi - Pointless (Official Lyric Video)
Lewis Capaldi – Pointless

Singer-songwriter Quinn XCII is terug met een nieuwe single

De Amerikaanse zanger Quinn XCII is bekend van nummers als Stacy, Flare Guns en Stay Next To Me. Nu is hij terug met nieuwe muziek. Zo is vandaag het liedje Let Me Down met zangeres Chelsea Cutler uitgekomen. Eerder bracht hij ook al de nummers Backpack en Common (met Big Sean) uit. Deze drie nummers zijn onderdeel van zijn nieuwe album The People’s Champ, dat uitkomt op 27 januari 2023. Als je enthousiast wordt van al deze nieuwe nummers, of niet kan wachten totdat het hele album uitkomt, dan is er goed nieuws! Op 20 maart 2023 staat Quinn XCII in de Melkweg in Amsterdam.

Tickets voor de show van Quinn XCII in de Melkweg zijn nu te koop.

Quinn XCII – Let Me Down

K-popgroep ITZY heeft een nieuwe EP uitgebracht

Fans van de Zuid-Koreaanse groep ITZY hebben gelukkig niet al te lang hoeven te wachten op nieuwe muziek, want deze week is hun nieuwe EP CHESHIRE uitgekomen. Afgelopen zomer bracht het viertal ook al hun album CHECKMATE uit. De EP brengt vier nieuwe liedjes, waaronder de Cheshire. De single komt met een prachtige muziekvideo en indrukwekkende choreografie, zoals je gewend bent van de meidengroep. Op de EP staat ook het liedje Boys Like You. In tegenstelling tot dat rest van de EP is Boys Like You het enige nummer dat volledig in het Engels is gezongen.

ITZY “Cheshire” M/V @ITZY
ITZY – Cheshire

Poppunktrio Against The Current dropt nieuwe single

Against The Current heeft vandaag het nummer blindfolded uitgebracht. Het nummer is een een heerlijk poppunk nummer met het fijne stemgeluid van leadzangeres Chrissy Costenza en het goede gitaarwerk van gitarist Dan Gow. Naast het uitbrengen van dit nieuwe liedje is de band ook druk live bezig. Zo zijn ze nu op tour door heel Europa en komen ze op maandag 12 december naar Nederland! Tijdens de tour heeft het trio blindfolded ook al live gespeeld, waardoor veel fans enthousiast zijn dat ze het nummer nu eindelijk zelf thuis kunnen luisteren.

Als fan van poppunk wil je de show in 013 Tilburg niet missen! Haal hier je tickets.

Against The Current - blindfolded (visualizer)
Against The Current – blindfolded

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze week. Wil je meer lezen van Ticketmaster? Check dan de rest van onze blog.