Muziek

5 voor Vrijdag: Metallica, Lil Nas X en meer

In 5 voor Vrijdag bespreken we nieuwtjes uit de muziekwereld. Met deze week Metallica, Lauren Jauregui, Lil Nas X, 2Cellos en Meetsysteem.


In 5 voor Vrijdag bespreken we de nieuwe releases van deze week en wat ons verder opviel in de muziekwereld. Met deze week nieuwe muziek van Lil Nas X, 2Cellos en Metallica, Lauren Jauregui die een nieuw album aankondigt, en een nieuwe muziekvideo van Meetsysteem.


Metallica brengt tribute-album The Blacklist uit

Metallica heeft een 30-jarig album wel op een hele bijzondere manier opnieuw uitgebracht. The Metallica Blacklist bevat 11 klassieke nummers van Metallica’s Black Album, maar ze zijn op meer dan 50 manieren uitgevoerd met verschillende artiesten. Black Album was het album waardoor het succes van Metallica intens werd versneld. Op dit bijzondere tribute-album hoor je onder andere Alessia Cara, Weezer, Miley Cyrus en The Neptunes.


Lauren Jauregui kondigt debuutalbum Prelude aan

Amerikaanse zangeres Lauren Jauregui heeft haar langverwachte debuutalbum Prelude aangekondigd! In een exclusief interview met Billboard vertelt Lauren dat ze het album gaat voor het eerst zal laten horen tijdens een wereldwijd livestream optreden op 14 en 15 oktober.

I want people to experience the rawness of the songs, and I feel like I really captured that. And I’m really capturing that through the process of creating this piece that I’m going to present to people. […] And it’s also just the beginning, you know? So it’s just the first round of people seeing me for the songwriter that I am and for the artist that I am across the board, even beyond just the music. Like just the whole vision of everything coming to life.

Lauren Jauregui / Billboard

Lauren’s eerste album gaat over verschillende onderwerpen, van mentale gezondheid tot liefde. De zangeres – die je kan kennen van Fifth Harmony – heeft bij de aankondiging ook een trailer uitgebracht voor het livestreamspektakel. Bekijk hem hieronder.

Lauren Jauregui: PRELUDE (Official Performance Trailer)

Lil Nas X brengt debuutalbum uit

Vanaf vandaag is het debuutalbum Montero van Lil Nas X uit! De 22-jarige Amerikaanse rapper en zanger brak door met zijn nummer Old Town Road uit 2019 en is de afgelopen twee jaar razend populair gebleven. Zo heeft hij afgelopen maandag een MTV Video Award gewonnen voor zijn nummer Montero (Call Me By Your Name). Het album van Lil Nas X bevat meer dan tien nieuwe nummers en samenwerkingen met grote namen zoals Elton John en Miley Cyrus.


2Cellos brengt nieuw album Dedicated uit

Het nieuwe album Dedicated van 2Cellos is nu te beluisteren! Het album van het duo is alles wat we kunnen verwachten: ze doorbreken grenzen van muziekstijlen en creëren nieuwe unieke versies van al bestaande nummers. Van bad guy van Billie Eilish tot Halo van Beyoncé, en van Sweet Child O’ Mine van Guns N’ Roses tot Shallow van Lady Gaga, dit album zit vol verschillende stijlen. 2Cellos neemt in 2022 dit nieuwe album mee naar Nederland tijdens hun Dedicated Tour.

Ook leuk om te weten: op 28 mei 2022 kan je 2Cellos live zien in Ziggo Dome in Amsterdam.


Meetsysteem brengt korte film uit met broer

Nederlandse artiest Ricky Cherim, in de muziekwereld bekend als Meetsysteem, heeft woensdag een muziekvideo uitgebracht voor zijn nummer Heel Even Niets. De video is een korte film die gemaakt is in samenwerking met Ricky’s grote broer Teddy Cherim.

Het nummer gaat voor mij over ontsnapping zoeken binnen alle kuttigheid. Het was een gesprek dat ik met een geliefde op de dansvloer had, maar het kan ook slaan op jezelf: hoe blijf je sterk en hoopvol in een wereld vol angst?

Ricky Cherim in een interview met 3voor12
Meetsysteem - Heel Even Niets

Het is voor de broers de eerste keer dat ze samen werken aan een muziekvideo, maar zeker een succes te noemen.

Ik zoek al heel lang iets om met Teddy te doen, maar hij is zo’n bigshot. Meestal maak ik videoclips met een vriend of vriendin, een camera en een autootje. Hij doet dat niet, hij maakt er gelijk een semi-Hollywood-productie van. Dit project was daarom een perfecte match.

Ricky Cherim in een interview met 3voor12

Wil je Meetsysteem live zien? Hij staat op 2 oktober 2021 in Patronaat in Haarlem.


Dit was 5 voor Vrijdag van deze week. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog.