Muziek

5 voor Vrijdag: John Legend, Lewis Capaldi, MEAU en meer

In onze wekelijkse rubriek 5 voor Vrijdag bespreken we nieuwtjes uit de muziekwereld van afgelopen week. Zo ben je weer perfect op de hoogte voor je het weekend ingaat.

Tickets voor de tofste shows en events

Het was weer een drukke week in de muziekwereld. Wij praten je bij in de nieuwe 5 voor Vrijdag. Met deze week nieuwe albums van John Legend, Parkway Drive en Robbie Williams.

John Legend brengt nieuw album LEGEND uit

John Legend is na twee jaar terug met zijn achtste studio-album LEGEND. De plaat is een dubbelalbum met in totaal 24 nummers. Voor de release van dit album bracht de Amerikaanse zanger al meerdere singles uit zoals All She Wanna Do en Honey. Het dubbelalbum bevat ook samenwerkingen met onder andere Rick Ross, Ty Dolla $ign, Saweetie, Rapsody en meer. Benieuwd hoe dit album klinkt? Je luistert ‘m hieronder.

John Legend – LEGEND

Lewis Capaldi is terug met een emotionele nieuwe single

Lewis Capaldi is terug met zijn nieuwe single Forget Me. Het nummer gaat over gevoelens na het uitmaken van een relatie en zal voor veel mensen herkenbare emoties oproepen. Ondanks het emotionele nummer ging de promotie van het nummer iets anders. Zo was de Schotse singer-songwriter al eerder in verschillende landen op reclameborden te zien in zijn onderbroek. Je luistert de single hieronder.

Lewis Capaldi - Forget Me (Official Lyric Video)
Lewis Capaldi – Forget Me

Parkway Drive brengt nieuw album DARKER STILL uit

De Australische metalcoreband heeft vandaag hun nieuwe album DARKER STILL uitgebracht, hun eerste studio-album sinds 2018. Door deze lange tussenperiode heeft de band veel nagedacht over hun toekomst. DARKER STILL brengt dan ook een ander geluid dan fans gewend zijn. Frontman Winston McCall geeft aan dat ze bepaalde composities en nummers hebben gebruikt die ze vroeger nooit durfde te gebruiken. Je luistert hieronder het nieuwe album van de band.

Parkway Drive komt 23 september 2022 naar AFAS Live in Amsterdam. Haal je tickets via de onderstaande link.

Parkway Drive- DARKER STILL

Robbie Williams viert 25 jaar solo-artiest met album XXV

Robbie Williams viert zijn 25 jarig bestaan als solo-artiest met een nieuw album. Het album staat vol met Williams zijn favoriete liedjes van eerdere albums. Wel zijn deze liedjes extra speciaal, omddat ze opnieuw zijn opgenomen en gearrangeerd in een samenwerking met het Nederlandse Metropole Orkest. Naast deze unieke versies staat er op het album een nieuw nummer genaamd Lost en op de deluxe-versie van het album vind je ook drie nieuwe nummers genaamd Disco Symphony, More Than This en The World And Her Mother.

Robbie Williams – XXV

Met MEAU in de auto met haar single Blijven Rijden

De Nederlandse zangeres MEAU heeft vandaag een nieuwe single uitgebracht, genaamd Blijven Rijden. De track gaat over het gevoel van vrijheid die je krijgt als je achter het stuur zit. Ze speelde het nummer al een tijdje tijdens haar liveshows, maar nu is het nummer ook op verschillende streamingdiensten te beluisteren.

MEAU is momenteel ook met een grotendeels uitverkochte clubtour te zien in verschillende poppodia in Nederland. Tickets misgelopen? Houd de eventpagina in de gaten voor doorverkooptickets van andere fans.

Meau, blijven rijden - Opening Academic Year 2022-2023
MEAU – Blijven Rijden

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze week. Wil je meer lezen van Ticketmaster? Check dan de rest van onze blog.