Muziek

5 voor Vrijdag: Niall Horan, P!nk, Lizzo en meer

In onze rubriek 5 voor Vrijdag bespreken we nieuwtjes uit de muziekwereld van de afgelopen week. Zo ben je weer perfect op de hoogte voor je het weekend ingaat.

Het is weer een drukke, waanzinnige week in de muziekwereld. Wij praten je bij in de nieuwe 5 voor Vrijdag. Zo brengt P!nk een nieuw album uit en komt Niall Horan na een lange tijd weer met een nieuw nummer. Spannend!

P!nk brengt nieuw album uit: TRUSTFALL

P!nk bracht vandaag haar gloednieuwe album TRUSTFALL uit, met daarop haar reeds uitgebrachte leadsingle Never Gonna Not Dance Again. Op de nieuwe plaat staan features van The Lumineers, Chris Stapleton en First Aid Kit. Het belooft weer een spektakel van een album te worden dus.

De zangeres is vrijdag 16 juni te zien op Pinkpop, waar nog tickets voor te koop zijn. Wees er snel bij, deze powervrouw wil je namelijk écht gezien hebben!

P!nk – TRUSTFAL

Niall Horan is terug met single Heaven

Na de release van zijn tweede album Heartbreak Weather in 2020 heeft Niall woensdag bekendgemaakt dat 9 juni zijn nieuwe album The Show uitkomt. Vandaag brengt hij hier de eerste single van uit genaamd Heaven. In aanloop naar de aankondiging van het lied kregen verschillende fans een mysterieus pakketje, waarin een kaars met lyrics erop te vinden was. Dit zorgde voor veel speculatie en hype. Nu is hij dan eindelijk te beluisteren op elk streamingplatform.

Wil je hem live horen? Dat kan! Niall staat namelijk óók vrijdag 16 juni op Pinkpop. Als dat nou geen ‘heaven’ is…

Niall Horan - Heaven (Lyric Video)
Niall Horan – Heaven (Lyric Video)

Lizzo en SZA bundelen hun krachten

‘In case nobody told you today, you’re special!’ Lizzo heeft een samenwerking uitgebracht met SZA op haar bestaande single Special, dat op haar meest recente album staat. De twee spraken eerder al lovend over elkaars werk en zijn in het proces hele goede vriendinnen geworden. Het nieuwe couplet beschrijft hoe Lizzo zich vorig jaar voelde toen ze veel kritiek kreeg na het uitbrengen van Rumors. Ze vertelt in een interview met Apple Music dat ze daarom de studio in ging om zichzelf eraan te herinneren hoe speciaal ze is.

Op 23 februari is de zangeres te vinden in Ziggo Dome, waar ze jou eraan kan herinneren hoe speciaal jij bent.

Lizzo - Special (feat. SZA) [Official Audio]
Lizzo – Special (feat. SZA) [Official Audio]

Wat doe je nou, MEROL?

Een nieuwe single uitbrengen, natuurlijk! Ook Nederlandse zangeres MEROL bracht vandaag haar tweede single van het jaar uit: Wat Doe Je Nou. Het is een onwijs dansbaar disconummer met de beeldsprekende teksten die we van haar gewend zijn. Ze brak in 2018 door met haar liedje Lekker Met De Meiden, die ondertussen al een gouden status heeft. MEROL is een singer-songwriter met veel karakter en baldadige teksten.

Mocht je haar willen bewonderen op het podium, dan kun je zaterdag 3 juni bij VESTROCK terecht. Een echte aanrader!

MEROL – Wat Doe Je Nou

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze week. Wil je meer lezen van Ticketmaster, neem dan een kijkje op de rest van ons blog.