Muziek

5 voor Vrijdag: Red Hot Chili Peppers, James Blake & meer

En verder in deze 5 voor Vrijdag: Billie Eilish, Harry Styles en Down The Rabbit Hole

Check de nieuwste events op Ticketmaster.nl

In de week voor kerst, waar Mariah Carey eindelijk een nummer 1-hit scoorde met All I Want for Christmas Is You, bespreken we in deze 5 voor Vrijdag de terugkeer van John Frusciante bij de Peppers, Billie Eilish Carpool Karaoke, Stormzy’s gastoptreden bij Harry Styles, de eerste namen van Down The Rabbit Hole en James Blake’s prachtige optreden bij Jimmy Fallon.

 

Verloren zoon John Frusciante keert terug bij de Red Hot Chili Peppers

Hét nieuws van afgelopen week was natuurlijk de terugkeer van gitarist John Frusciante bij de Red Hot Chili Peppers. De 49-jarige Frusciante kwam in 1988 op 18-jarige leeftijd bij de band, maar verliet deze al vrij snel nadat hij overweldigd raakte door het plotselinge succes vanwege hun doorbraakalbum Blood Sugar Sex Magik in 1991. Hij raakte aan lager wal door drugsgebruik, maar toen hij in 1998 terugkwam bij de band maakten de Peppers hun meest succesvolle periode mee met albums als Californication, By the Way en Stadium Arcadium. In 2009 ging hij aan de slag met soloprojecten en verliet wederom de band en werd zijn plek ingenomen door Josh Klinghoffer.

Red Hot Chili Peppers - Can't Stop - Live Earth, London - 07 [Remastered]

Nu is het toch weer gaan kriebelen bij John en dat is goed nieuws voor Pinkpop-bezoekers, want hij zal er dus ook bij zijn volgend jaar. Als je Frusciante in actie wil zien, kun je hier nog tickets halen. En waarom je dat wil, kun je aan het bovenstaande optreden uit 2007 zien.

 

Billie Eilish op bezoek bij James Corden’s Carpool Karaoke

De gast waar alle Carpool Karaoke-fans op zaten te wachten is dan eindelijk hier: Billie Eilish. De net 18-jarige zangeres bespreekt haar bizarre jaar met talkshowhost James Corden en doet een trip down memory lane langs belangrijke plekken in haar hometown Los Angeles . Maar natuurlijk zingen ze ook samen al haar hits. Check ‘m hieronder!

Billie Eilish Carpool Karaoke

 

Stormzy te gast bij verrassingsoptreden Harry Styles in Londen

Harry Styles gaf gisteren vrij plotseling een optreden in de Electric Ballroom in Londen. Pas op de dag zelf maakte hij dit bekend en 1500 gelukkigen mochten hierbij zijn. En of dat niet  bijzonder genoeg was, had Harry ook nog een special guest meegenomen: rapper Stormzy. De rapper, die vorig jaar nog headliner was op Glastonbury, deed samen met Harry zijn hit Vossi Bop. Harry kreeg mooie woorden van zijn collega: ”I want to say this on record, this guy has made a f**king brilliant album”. Die kan je in je zak steken, Harry.

Harry Styles & Stormzy - Vossi Bop @ Electric Ballroom, London 19/12/19

 

Tyler, The Creator, Disclosure, Beck en meer naar Down The Rabbit Hole

Veel festivals maakten de afgelopen tijd het eerste gedeelte van hun line-up bekend, dus kon Down The Rabbit Hole niet achterblijven. Het festival in Beuningen maakte woensdag  eindelijk bekend dat onder anderen Tyler, The Creator, Disclosure, Beck, FKA twigs, Wilco, Kacey Musgraves en Loyle Carner een show komen geven volgend jaar. Vooral de komst van countryster Kacey Musgraves is opvallend, maar ook die van zangeres FKA twigs, die dit jaar een geweldige show gaf in Carré, is benoemenswaardig. Als deze prachtige eerste lichting namen je al overtuigd heeft om op 3, 4 en 5 juli naar de Groene Heuvels af te reizen, moet je morgenochtend klaarzitten. De verkoop start namelijk om 11:00.

James Blake doet prachtige uitvoering van I’ll Come Too bij Jimmy Fallon

De Britse zanger en producer James Blake was deze week te gast bij The Tonight Show van Jimmy Fallon. Hier bracht hij zijn nieuwe single I’ll Come Too van zijn album Assume Form ten gehore, compleet met een orkest. Eerder bracht hij al de clip voor dit nummer uit, met beelden van BBC’s Planet Earth. Blake staat in april volgend jaar in TivoliVredenburg. Hij moest zijn show in AFAS Live dit jaar helaas afzeggen, maar nu komt hij op 20 en 21 april naar Utrecht. En het mooiste is: er zijn nog tickets! Haal ze hier.

 

Ticketmaster: Nieuwe Muziek

Benieuwd naar de beste nieuwe tracks van deze week? Volg dan onze Spotify-playlist en natuurlijk 5 voor Vrijdag.

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze keer. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog, met onder andere fotoverslagen van het Muziekfeest van het Jaar en La Pegatina.