Muziek

5 voor Vrijdag: Bastille, Red Hot Chili Peppers, WIES en meer

In 5 voor Vrijdag bespreken we nieuwtjes uit de muziekwereld van afgelopen week. Zo ben je weer perfect op de hoogte voor je het weekend ingaat.

Tickets

Met deze week in 5 voor Vrijdag: Bastille brengt album Give Me The Future uit, Red Hot Chili Peppers releasen eerste nieuwe single met John Frusciante, WIES komt met Bandje, de terugkeer van Liam Gallagher en de eerste bevestigingen voor Lowlands 2022.


Bastille brengt futuristisch album Give Me The Future uit

Bastille-fans kunnen vandaag hun hart ophalen: het vierde album van de Britse band is vandaag verschenen. Het album, genaamd Give Me The Future, heeft een futuristisch thema, met daarin wat kritiek over hoe we ons tegenwoordig teveel bezighouden met technologie. De plaat telt 13 nummers en bevat features van rapper en acteur Riz Ahmed en elector-duo BIM. Check ‘m hieronder op Spotify.

Bastille’s Give Me The Future

Wil je Bastille live zien? Dat kan: op 5 april 2022 staat de band in Ziggo Dome met hun Give Me The Future Tour! Er zijn nog tickets, dus als je hebt geluk als je er nog bij wil zijn.


Red Hot Chili Peppers zijn terug met single Black Summer

De Amerikaanse rockband Red Hot Chili Peppers heeft vandaag voor het eerst sinds 2016 nieuwe muziek uitgebracht. En hoe: met gitarist John Frusciante weer aan hun zijde klinken de Peppers weer als vanouds. Op de single Black Summer is de invloed van Frusciante gelijk goed terug te horen.

Red Hot Chili Peppers - Black Summer (Official Music Video)
Red Hot Chili Peppers – Black Summer

Met de release van Black Summer maakte de band gelijk bekend dat hun album Unlimited Love op 1 april uitkomt. Wij kunnen in ieder geval niet wachten. De Red Hot Chili Peppers spelen overigens op 10 juni 2022 in het Gofferpark in Nijmegen, met als special guests niemand minder dan A$AP Rocky en Thundercat. De laatste tickets voor deze show zijn nu te koop!


WIES ergert zich in nieuwe single Bandje

Nederpopband WIES heeft vandaag hun nieuwe single Bandje uitgebracht. Op Noorderslag 2022 lieten ze ‘m al horen, maar sinds vandaag is het nummer ook voor iedereen te beluisteren. Met deze track reageert de band op een uitspraak van minister-president Mark Rutte. Hij had het in recente coronapersconferenties over dat het balen was dat de culturele sector nog niet open kon gaan, maar dat je ‘wel gewoon kunt oefenen met je bandje’. Hun frustratie over deze uitspraak komt duidelijk naar boven in Bandje. Bekijk het livedebuut van het nummer op Noorderslag hieronder.

WIES met oa. 'Soms Is Het Te Laat' en 'Meisje' op ESNS 2022 | NPO 3FM
WIES op Noorderslag 2022

WIES zou deze maand eigenlijk te zien zijn in poppodia door heel het land, maar helaas hebben ze hun tour moeten verplaatsen. Tickets voor hun shows in Patronaat (21 september) Effenaar (30 september) zijn nu te koop.


Liam Gallagher werkt samen met Dave Grohl in Everything’s Electric

C’mon you know: Liam Gallagher heeft een voorproefje gedeeld op zijn nieuwe album in de vorm van single Everything’s Electric. Hij schreef de track samen met Foo Fighters-frontman Dave Grohl. Hoewel de halve wereld nog hoopt op een Oasis-reünie, lijkt dat er voorlopig niet in te zitten. We moeten het dus doen met een nieuw solo-album van Liam. Dat geeft gelukkig niet, want Liam’s solowerk roept hetzelfde gevoel op bij de fans als het Oasis-werk. Luister Everything’s Electric hieronder.

Liam Gallagher - Everything's Electric (Lyric Video)
Liam Gallagher – Everything’s Electric (Lyric Video)

Liam Gallagher werd afgelopen week aangekondigd voor Lowlands 2022. Wil je hem live zien? Dan moet je volgende week zaterdag om 12:00 klaarzitten. Dan start de reguliere verkoop voor het festival.


Lowlands maakt Arctic Monkeys, The Opposites, Stromae en meer bekend

Deze week werden de eerste namen voor Lowlands 2022 bekend: o.a. Arctic Monkeys, The Opposites, Stromae, Lewis Capaldi, Jungle, Liam Gallagher, Glass Animals en James Blake komen naar het festival in Biddinghuizen. Na afgelaste edities in 2020 en 2021 mogen we dit jaar hopelijk weer afdalen naar het terrein bij Walibi Holland. Bekijk alle bevestigde namen in de video hieronder.

Eerste namen Lowlands 2022

Wil je Lowlands 2022 niet missen? Op zaterdag 12 februari om 11:00 start de reguliere verkoop voor het festival. Wekker zetten dus volgende week zaterdag!


Dit was 5 voor Vrijdag voor deze week. Wil je meer lezen van Ticketmaster? Check dan de rest van ons blog.