Muziek

5 voor Vrijdag: Rosalía, The Strokes & meer

En verder in deze 5 voor Vrijdag: Pet Shop Boys, Eefje de Visser en Pearl Jam.

Check de nieuwste events op Ticketmaster.nl

In deze nieuwe 5 voor Vrijdag bespreken we de nieuwe releases van deze week en wat ons verder opviel in de muziekwereld. Zo waren er deze week nieuwe albums van o.a. Pet Shop Boys en Eefje de Visser en brachten Pearl Jam en Rosalía nieuwe singles uit. Maar het meest opvallend was misschien wel de touraankondiging van The Strokes.

The Strokes kondigen Europese tourdata aan

De indierockpioniers van The Strokes komen voor het eerst in veertien jaar weer een keer naar Nederland. Ze zijn namelijk headliner op de zaterdag van Best Kept Secret. The Strokes doet misschien niet bij iedereen gelijk een belletje rinkelen, maar de band uit New York is enorm invloedrijk geweest. Onder anderen Arctic Monkeys, Editors en Kaiser Chiefs raakten door The Strokes geïnspireerd om ook zelf muziek te gaan maken. Zo zong Arctic Monkeys-zanger Alex Turner al op het nummer Star Treatment: ”I just wanted to be one of The Strokes”. Naast Best Kept Secret spelen The Strokes ook op de vrijdag van Rock Werchter in België. Bijzondere shows dus. This is it.

Eefje de Visser brengt Bitterzoet uit

Ze was al één van de hoogtepunten van Eurosonic Noorderslag 2020: singer-songwriter Eefje de Visser. Ze werd dan ook door bijvoorbeeld 3voor12 en De Volkskrant gezien als het beste van Noorderslag. Vandaag is haar nieuwe album verschenen. Met Bitterzoet, zoals het album heet, levert De Visser een echte luisterplaat af. Het NRC omschrijft het als moody artpop. Benieuwd geraakt naar haar muziek en show? Dan kan je haar binnenkort live gaan zien, want ze staat o.a. in Utrecht, Haarlem, Eindhoven en Rotterdam. Check onze site voor alle data.

Rosalía komt met nieuwe single

De Spaanse superster Rosalía heeft vandaag een nieuwe single uitgebracht: Juro Que. Na hits als Con Altura en A Palé keert Rosalía met Juro Que terug naar haar flamenco-roots. De 26-jarige zangeres, die onder anderen Barack Obama en Kylie Jenner als fans heeft, werd onlangs nog genomineerd voor Best New Artist bij de Grammy’s. Als ze deze nominatie verzilvert, is ze de eerste Spaanstalige artiest die dit doet. Daarnaast is ze ook genomineerd in de categorie Best Latin. Zondag weten we meer, want dan worden de Grammy’s in LA uitgereikt.

ROSALÍA - Juro Que (Official Video)

Pearl Jam geeft voorproefje op nieuw album

De Amerikaanse band Pearl Jam heeft deze week hun fans getrakteerd op de eerste single van hun nieuwe album Gigaton, welke op 27 maart verschijnt. Het nummer, genaamd Dance of the Clairvoyants, is anders dan we gewend zijn van Eddie Vedder en co., waar zelfs wat funkinvloeden in terug te horen zijn. Nu de eerste single uit is, kunnen de fans zich echt gaan verheugen op het album én de aankomende tour. Pearl Jam speelt namelijk op 22 en 23 juli in de Ziggo Dome.

Pearl Jam - Dance Of The Clairvoyants (Mach I)

Pet Shop Boys komt na lange tijd met nieuw werk

Het Britse duo Pet Shop Boys heeft vandaag hun nieuwe album Hotspot uitgebracht. Het duo, vooral bekend van hits als West End Girls en It’s a Sin, bracht de afgelopen jaren wel compilaties uit, maar nieuwe muziek liet lang op zich wachten. Opvallend is dat we op het nieuwe album ook een feature van Years & Years vinden. Aangezien beide groepen hun roots in de synthpop hebben, lijkt het een ideale match. Als je Neil Tennant en Chris Lowe live wil zien heb je geluk, want ze staan op 6 mei in AFAS Live. Haal je tickets hier.

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze keer. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog!