Muziek

5 voor Vrijdag: Chef’Special, BTS, The Strokes & meer

En verder in deze 5 voor Vrijdag: Justin Bieber, nieuwe albums in 2020 en vers kijkvoer

Check de nieuwste events op Ticketmaster.nl

Gelukkig nieuwjaar! Met een nieuw jaar én een nieuw decennium voor de boeg gebeurt er weer genoeg in de muziekwereld. Met deze week de nieuwe singles van Chef’Special en Justin Bieber, een bijzonder optreden van BTS tijdens oudjaarsavond, albums die je kunt verwachten in 2020 en kijktips om je weekend mee door te komen.

 

Nieuwe muziek van Chef’Special

Het is het afgelopen jaar behoorlijk stil geweest rondom het Haarlemse Chef’Special, maar daar komt eindelijk verandering in! De eerste tourdata voor dit jaar zijn al uitverkocht en vandaag komen de mannen met de eerste single van het aankomende album Unfold: Trouble. Ga jij naar één van de shows? Dan heb je daarvoor nog de tijd om de nieuwe liedjes te leren kennen, want het nieuwe album verschijnt op vrijdag 6 maart. Beluister Trouble hieronder.

Chef'Special - Trouble

 

BTS op Times Square

Het nieuwsjaarsfeest op Times Square in New York is legendarisch en dit jaar schreven de boys van BTS geschiedenis: de razend populaire groep trad als eerste Koreaanse act ooit op tijdens New Year’s Rockin’ Eve! Naast artiesten als Post Malone en Alanis Morissette speelde BTS twee liedjes op één van de meest iconische plekken van New York. Bekijk hieronder beelden van het optreden.

[BANGTAN BOMB] '작은 것들을 위한 시 (Boy With Luv)' Special Stage (BTS focus) @ NYRE 2020 - BTS (방탄소년단)

 

Nieuwe single Justin Bieber

Het werd vorige week al aangekondigd: er is nieuw werk van Justin Bieber in aantocht. Vandaag verschijnt het eerste voorproefje van het nieuwe album in de vorm van de single Yummy. Ook maakte Justin deze week meer bekend over de aanstaande documentaireserie, die gaat over de afgelopen jaren van zijn leven. Justin Bieber: Seasons is vanaf 27 januari te zien op YouTube, waar iedere week twee nieuwe afleveringen verschijnen. Beluister Yummy hieronder!

Justin Bieber - Yummy (Lyric Video)

 

In aantocht voor 2020: Foo Fighters, The xx en The Strokes

Een nieuw jaar begint natuurlijk met goede voornemens, en dat geldt ook voor bands die bezig zijn met nieuwe muziek! Zo hinten Dave Grohl en Foo Fighters op Instagram al sinds 1 januari op nieuwe muziek en een viering van hun 25-jarig jubileum, en laat ook The xx weten dat er dit jaar nieuwe muziek in aantocht is. Het duidelijkst zijn The Strokes: tijdens een concert op oudjaarsavond in New York speelt de band het nieuwe nummer Ode to the Mets en kondigt frontman Julian Casablancas aan dat Comedown Machine (uit 2013) dit jaar eindelijk een opvolger krijgt. Bekijk het nieuwe nummer en de aankondiging hieronder!

The Strokes - NEW SONG/NEW ALBUM ANNOUNCEMENT

 

Kijktips voor het weekend

Na alle drukte van de feestdagen even toe aan een rustig weekend? Dan hebben wij wat kijktips voor je om je weekend vol goeie muziek door te brengen!

In 2016 reisde Muse de wereld over met hun spectaculaire Drones World Tour, een show met een draaiend podium middenin de zaal en drones die over het publiek vlogen. Die tournee is vastgelegd in de gelijknamige concertfilm, die in 2018 eenmalig in de bioscopen te zien was en daarna niet meer – tot nu! De film, die ook deels is opgenomen tijdens de drie shows in de Ziggo Dome, beleefde op 1 januari zijn tv-première en is daarom nu eindelijk terug te zien.

Op kerstavond verrasten de mannen achter Gorillaz hun fans met een cadeautje: ze zetten de complete documentaire en concertfilm Reject False Icons online op hun YouTube-kanaal! De film volgt de band rond Damon Albarn tijdens het opnemen van de twee albums Humanz en The Now Now en de bijbehorende wereldtournee en was in december eenmalig in de bioscoop te zien. Bekijk de documentaire hieronder.

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze keer. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog!