Muziek

Drake – Boy Meets World Tour 2017

Afgelopen vrijdag en zaterdag heb ik mijn mail continu in de gaten gehouden. Het zal toch niet zo zijn dat ook het concert van 28 januari, de oorspronkelijk derde avond van Drake in de Ziggo Dome, wordt uitgesteld?

Maar nee, thank god, afgelopen zaterdagavond stond ie daar dan. Voor ruim 17.000 uitzinnige fans. Na al meer dan een week in Amsterdam te zijn en op te duiken bij Rae Sremmurd in de Melkweg en bij een Bar Mitzwa in het Amstelhotel was hij dan eindelijk klaar voor de start van de Europese Boy Meets World Tour. Je moet jezelf toch een beetje bezighouden als je moet wachten tot je productie klaar is.

Want dat is het verhaal.

Deze Europese tour is in feite een voortzetting van de Summer Sixteen Tour in Amerika en Canada waar Drake samen met Future 54 shows heeft gegeven.

De meeste zalen in Amerika die dit soort grote concerten aankunnen worden ook gebruikt voor basketball of ijshockey en wijken in vorm iets af van de concertzalen in Europa. Daar moeten aanpassingen voor gedaan worden.

Drake beloofde ook een nieuwe ervaring voor de bezoekers tijdens deze Europese tour. Grote delen van de show zijn meegenomen van de Summer Sixteen Tour. Het podium en vooral de opvallende plafondshow. Honderden ballen die in de lucht hangen en een eigen leven lijken te leiden. Een beetje geïnspireerd op wat de Red Hot Chili Peppers ook meebrachten naar de Ziggo Dome in 2016 maar dan wel weer een betere, grotere versie ervan. Tijdens Hotline Bling gaf dit een waanzinnig ballet van dansende gekleurde ballen boven het veld.

2017 7 Drake Ziggo Dome-8152

Wat was er dan zo anders waar Amsterdam op moest wachten. Dat wordt aan het einde van de show duidelijk. Midden in de zaal staat een B stage waarop een enorme (metershoge) bol wordt opgeblazen. Door middel van projectie wordt hier een soort van planeet van gemaakt waar Drake rondom loopt. The Boy meets World Tour.

2017 7 Drake Ziggo Dome--2

2017 7 Drake Ziggo Dome--3

Ondanks dat Drake voornamelijk in zijn eentje op het podium staat, maakt ie zijn belofte meer dan waard. Een concertervaring die uniek is. En, laten we niet vergeten, die gepaard gaat met een enorme rij hits.

2017 7 Drake Ziggo Dome--6

2017 7 Drake Ziggo Dome-

De meeste nummers uit zijn set komen van het in 2016 verschenen album Views. Hij begint met Still Here, dat heel toepasselijk overgaat in Started from the Bottom (now we’re here) van het in 2013 uitgebrachte Nothing was the same. Om te eindigen met Legend van If You’re Reading this. Alles wat je van hem horen wilt, dat geeft ie je.

Voor fotografen was het een uitdagende show. Om te beginnen hoorden we we vlak van te voren dat we  op gepaste afstand ons werk moesten doen. Tien minuten kregen we, meer niet, in een stuk van de show dat alleen blauw licht heeft op het podium. Een beetje frustrerend omdat er zoveel moois gebeurt tijdens het concert. Zie deze foto’s als een kleine tease van de avond.

2017 7 Drake Ziggo Dome-8181

Tickets voor Boy Meets World Tour 2017
Er zijn nog tickets te koop voor zijn shows in de Ziggo Dome: