Muziek

5 voor Vrijdag: James Bay, S10, Ed Sheeran en meer

In onze wekelijkse rubriek 5 voor Vrijdag bespreken we nieuwtjes uit de muziekwereld van afgelopen week. Zo ben je weer perfect op de hoogte voor je het weekend ingaat.

Tickets voor de tofste shows en events

Het was weer een drukke week in de muziekwereld. Wij praten je bij in de nieuwe 5 voor Vrijdag. Zo is er een nieuw album van James Bay, gaan S10 en gaan BLØF een mooie samenwerking aan.

Begin je weekend met het nieuwe album van James Bay

Sinds vandaag kunnen we na vier jaar weer luisteren naar een nieuw album van James Bay. Leap telt 12 tracks en heeft de typische sound die we van hem gewend zijn. Gelukkig hoeven we ook niet lang te wachten tot we de muziek live kunnen horen. De 31-jarige Britse singer-songwriter staat namelijk 13 november in 013 in Tilburg. De hoogste tijd dus om de teksten uit je hoofd te gaan leren en een ticket te scoren!

James Bay – Leap

The Kid LAROI laat nieuw geluid horen

Afgelopen dinsdag zette de 18-jarige Australische zanger Melkweg nog op zijn kop met zijn concert en nu trakteert hij ons alweer op nieuwe muziek. Paris to Tokyo is een samenwerking met rapper Fivio Foreign en zeker de moeite waard om in je playlist te plaatsen. Hoewel de echte LAROI-fans zitten te wachten op het aangekondigde album, kunnen we hier alvast van genieten.

Fivio Foreign, The Kid LAROI - Paris to Tokyo (Official Video)
Fivio Foreign, The Kid LAROI – Paris to Tokyo (Official Video)

BLØF en S10 slaan de handen ineen voor nieuwe single

In de nieuwe release van S10 is de zangeres samen te horen met de mannen van BLØF. Laat Me Los laat het kenmerkende geluid van beide namen horen. Eerder lieten zij het nieuwe nummer al horen op Concert At Sea, waar het met open armen werd ontvangen. Een plaat die we de komende tijd waarschijnlijk veel op de radio voorbij zullen zien komen.

Het gaat de laatste tijd erg hard met S10. Na een deelname aan het Eurovisie Songfestival kondigde ze ook al een eigen show in AFAS Live aan. Op 25 november staat ze in het Amsterdamse poppodium met haar grootste show tot nu toe.

S10 & BLØF – Laat Me Los

Burna Boy en Ed Sheeran samen te horen op For My Hand

Burna Boy-fans opgelet: de Nigeriaanse zanger trakteert ons deze week op een gloednieuw album. Het album telt maar liefst 19 nummers en bevat samenwerkingen met onder anderen Kehlani, J Balvin en dus Ed Sheeran. Die laatste samenwerking komt niet als een verassing. We hoorden die twee zangers namelijk ook al eerder samen op de track own it van STORMZY. Burna Boy staat dit jaar op een uitverkocht Lowlands en ook Ed Sheeran kunnen we live bewonderen in de Johan Cruijff ArenA.

Burna Boy – Love, Damini

Ronnie Flex en Zoë Tauran te horen op remix Amazin’

Het nummer Amazin’ van Idaly en Emms, dat nog geen twee maanden geleden is uitgebracht, is nu al geremixt door Ronnie Flex en Zoë Tauran. Zij geven het vrolijke hiphopnummer net een andere vibe en laten de luisteraars meezingen met hun teksten. Naast het uitbrengen van deze release, is Ronnie Flex ook druk bezig met het voorbereiden van zijn shows. Met de show Ronnie gaat naar huis, die 11 maart 2023 in Musis Arnhem is te zien, neemt hij de bezoeker mee in een intiem kijkje in zijn leven.

Idaly, Ronnie Flex, Zoë Tauran – Amazin’ (Remix)

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze week. Wil je meer lezen van Ticketmaster? Check dan de rest van ons blog.