Muziek

Ed Sheeran in Amsterdam ArenA was Perfect

We're in love with shape of Ed!

Eén man, één gitaar, twee microfoons en wat pedalen. Voor ons staat Ed Sheeran, in zijn eentje op een gigantisch podium en in de ArenA zingt een koor van 55.000 mensen. Nog nooit heb ik een een onemanshow zoveel mensen zien boeien.

Zes jaar geleden kon je voor 14 euro (!) naar Ed Sheeran in de Melkweg. Het was zijn eerste uitverkochte solo show in Nederland. Oorspronkelijk bedoeld voor de kleine zaal maar al snel verplaatst naar de grote zaal.

In de 7 jaar van zijn carrière is Ed gegroeid van een paar honderd liefhebbers naar arena’s gevuld met tienduizenden fans. En behalve dat is hij niet veel veranderd. Nog steeds het t-shirt, het rode haar, de uitstraling van je buurjongen. Er zijn wat tattoo’s bij gekomen, hij heeft 3 albums uitgebracht en zijn podium is uitgegroeid tot stadionformaat. Maar Ed bespeelt ons nog steeds met zijn kenmerkende kleine gitaartje en zijn looppedalen.

Wat is zijn geheim? Zonder twijfel zijn dat zijn nummers. Letterlijk elke track wordt luidkeels meegezongen. En wat heeft Ed in de afgelopen jaren een respectabel rijtje hits opgebouwd. Er zit geen onbekende track bij.

Voorafgaand aan I See Fire roemt hij Nederland nog als het land waar dit nummer een grote hit is geworden, nog voordat het als single werd uitgebracht. De rest van de wereld volgde pas later.

En die fijne nummers worden overgoten door het sausje van zijn sympathieke persoonlijkheid. Ed vermaakt ons met zijn korte verhalen tussen de nummers door.

En hij is inmiddels zo groot geworden dat ie het prima vindt om het podium te delen met de ras entertainer Robbie Williams. Een fijne verrassing. 5 nummers voor het einde van de show wordt er opeens een keyboard het podium opgedragen en kondigt Ed één van de grootste zangers ter wereld aan. De eerste CD die Ed Sheeran ooit bezat was van Robbie Williams en hij is er trots op om samen met hem een nummer te zingen. Robbie, gekleed in een Ed Sheeran t-shirt, brengt in duet het nummer Angels. En ere wie ere toekomt, de power en energie van Robbie golft de ArenA in. Daar kan Ed nog wel wat van leren, dat vindt hij zelf ook.

Robbie Williams & Ed Sheeran - Angels | #1 Amsterdam 2018

Als ik naar buiten loop heb ik alleen maar respect voor de artiest Ed Sheeran. Twee uitverkochte ArenA’s en dat alleen nog maar in Nederland. Over de hele wereld speelt Ed stadions van dit formaat. Iedere avond komt hij alleen het podium op en bindt weer tienduizenden fans aan zich. Door gewoon zichzelf te blijven en zijn muziek voor zich te laten spreken.