Muziek

Even vooruitkijken: Ed Sheeran, The Killers, Seasick Steve en meer

In onze rubriek 'Even vooruitkijken' tippen we de leukste evenementen van de aankomende week.

Tickets voor de leukste shows en events

In ‘Even vooruitkijken’ bespreken we de leukste concerten en events voor de aankomende week. Waar zien we jou terug?

Het is weer maandag en hoewel we afgelopen weekend weer heerlijk hebben kunnen genieten van een dansje en een drankje, zullen we echt weer aan de bak moeten. Maar hoe je maandag er ook uit ziet, wij hebben de leukste concerten en evenementen voor je op een rij gezet.

Dinsdag 12 juli – Seasick Steve

Een prachtig openluchtconcert vol rauwe bluessongs in het Zuiderpark in Den Haag

Steven Leach, beter bekend als Seasick Steve, is een bluesman in hart en nieren. Op zelfgemaakte instrumenten brengt hij rauwe bluessongs ten gehore. Na het uitbrengen van zijn succesvolle album Dog House Music speelt de zanger voor volle zalen en op de hoofdpodia van de grotere festivals (waaronder Glastonbury, Pinkpop en Lowlands). Met zijn gehavende snaarinstrumenten en drummer Dan Magnusson (Crazy Dan) brengt Steve de blues en country zoals het hoort: gruizig, eigenaardig en woest.

Seasick Steve bij Zuiderpark Live meemaken? Haal dan snel je tickets.

Seasick Steve

Donderdag 14 & vrijdag 15 juli – Ed Sheeran

De roodharige popster komt deze week voor twee stadionconcerten naar Amsterdam

Eindelijk is het dan zover: Ed Sheeran strijkt deze week neer in ons land. Op donderdag en vrijdag speelt de Brit met zijn nieuwe + – = ÷ x Tour (The Mathematics Tour) in de Johan Cruijff ArenA. Hier zal hij liedjes van zijn nieuwe plaat = voor het eerst live te spelen. Keer op keer weet hij zijn publiek te verbazen met zijn gitaar en loopstation. Om het extra indrukwekkend te maken speelt Ed Sheeran dit keer in the round: het podium in het midden en omringd door publiek. Met zijn nummers zoals Bad Habits en Shivers, die wel iets weg hebben van club-tunes, is één ding zeker: bij zijn shows zal niemand stil blijven staan!

De laatste tickets zijn nu te koop. Heb je al tickets? Vergeet dan niet deze te ontgrendelen voordat je naar het concert vertrekt! Lees hier meer over het ontgrendelen van je Ed Sheeran-tickets.

Ed Sheeran - 2step (Live from 2022 Billboard Music Awards)
Ed Sheeran – 2step (Live from 2022 Billboard Music Awards)

Vrijdag 15 juli – Grandmaster Flash

De legendarische hiphop-dj komt het weekend inluiden in Patronaat Haarlem

Grandmaster Flash is de founding father van de hiphop, grondlegger van de scratch en uitvinder van de crossfader wordt en gezien als een echte hiphop-pionier. The Furious Five was het hiphop collectief waarmee Flash in de jaren 70 de hitlijsten bestormde. Tijdens zijn show Hiphop, People, Places & Things kun je niet alleen de turntable skills van een van de beste hiphop-dj’s ter wereld horen, maar ook zien! Hij deelt namelijk zijn breaks, scratches en mix skills via een camera die boven hem hangt. De legendarische DJ neemt je deze avond mee op een audiovisueel geschiedenislesje in hiphop, waar hij zelf een prominente rol in heeft gespeeld.

Grandmaster Flash & The Furious Five - The Message (Official Video)
Grandmaster Flash & The Furious Five – The Message

Zaterdag 16 juli – The Killers

De Amerikaanse rockband komt met de Imploding The Mirage Tour naar Ziggo Dome

Sinds 2004 vuurt The Killers hit na hit af: Mr Brightside, Somebody Told Me, Human, Read My Mind en vele andere singles volgen elkaar in rap tempo op. Het viertal uit Vegas verkocht ruim 28 miljoen albums en speelt stadionshows en de grootste festivals over de hele wereld. Flowers & co waren in 2018 voor het laatst in Nederland te zien met een show rondom Wonderful Wonderful en nemen hun fijne synths mee terug voor de Imploding The Mirage Tour!

Laatste tickets voor deze show zijn nu te koop.

The Killers - Mr Brightside (Glastonbury 2019)
The Killers – Mr Brightside (Glastonbury 2019)

Zondag 17 juli – Dropkick Murphys

Geniet van een mix van Ierse folk en punk in Tilburg

“The booooys are back!”. Aan het begin van de coronacrisis moesten ze nog afzeggen, maar Dropkick Murphys komen – na bijna 15 jaar – dit keer toch echt terug naar 013 in Tilburg! Hoewel deze band afkomstig is uit de Verenigde Staten vinden de leden hun roots in de Ierse arbeiderswijken. En dat hoor je in hun mix van Ierse folk en keihard mee te blèren punk-anthems. Met hits als I’m Shipping Up To Boston, Rose Tattoo en The Dirty Glass laten ze maar al te goed horen waar ze voor staan: proosten op het leven en genieten van punk shows.

Dropkick Murphys - Live at Pinkpop 2019
Dropkick Murphys – Live at Pinkpop 2019

Zit er niks voor jou tussen of ben benieuwd wat voor evenementen en concerten er na dit weekend plaatsvinden? Klik dan hier.

Dit was “Even vooruitkijken” van deze week. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog.