Muziek

5 voor Vrijdag: Ed Sheeran, Billie Eilish en meer

En verder in deze 5 voor Vrijdag: Disclosure, Maisie Peters en Eddie Vedder!

In 5 voor Vrijdag bespreken we de nieuwe releases van deze week en wat ons verder opviel in de muziekwereld. Met deze week nieuwe muziek van Ed Sheeran en Eddie Vedder, Disclosure die op tour gaat, een bijzonder concert van Billie Eilish en opkomend talent Maisie Peters.


Ed Sheeran brengt nieuwe muziek én een video uit

We beginnen met nieuwe muziek van Ed Sheeran. Vandaag is de nieuwe single Shivers van de Britse wereldberoemde singer-songwriter Ed Sheeran uitgekomen! Dit is de tweede single van zijn opkomende album ‘=‘ (oftewel equals), welke op 29 oktober 2021 zal verschijnen. En dat is niet alles: er zit een muziekvideo bij het nieuwe nummer die ook vanaf vandaag te bekijken is. Bekijk hieronder een voorproefje.


Bekijk het concertwonder van Billie Eilish

Van Ed Sheeran gaan we naar Billie Eilish. Zij heeft op 3 september een spektakel op Disney+ uitgebracht genaamd Happier Than Ever: A Love Letter to Los Angeles. In de bijzondere concertfilm zingt de Grammy Award-winnaar alle nummers van haar laatste album Happier Than Ever en leert ze zichzelf weer kennen terwijl ze reist door Los Angeles. De film is gemaakt in samenwerking met haar broer FINNEAS, regisseurs Patrick Osborne – een oud-Disney-animator met een Oscar – en Robert Rodriguez – wiens cv volstaat met het ene na het andere succes.

Leuk om te weten: Billie Eilish staat volgend jaar met dit album in een uitverkochte Ziggo Dome. Ben jij er bij?

Happier Than Ever: A Love Letter to LA | Official Trailer | Disney+

Disclosure gaat op tour

Het Britse house-duo Disclosure maakte deze week bekend in 2022 weer te gaan touren! De twee broers, die doorbraken met hun debuutalbum Settle, zouden eigenlijk afgelopen zomer headlinen op Down the Rabbit Hole, maar dat kon vanwege bekende redenen niet doorgaan. Inmiddels reizen ze volgend jaar met hun laatste studioalbum Energy heel Europa door zodat jij nummers als Ecstasy en You & Me live kan horen. Ze staan 11 maart 2022 in AFAS Live in Amsterdam. Ben jij erbij? Tickets zijn nu in de verkoop!

Disclosure - Douha (Mali Mali) (Reading 2021)

Waard om naar te luisteren: Maisie Peters

Vorige maand kwam haar debuutalbum uit, in DC-film Birds of Prey is één van haar nummers te horen, en ze zit bij het platenlabel van Ed Sheeran: Maisie Peters uit het Verenigd Koninkrijk is op weg naar succes. Haar laatste album You Signed Up For This kan simpel beschreven worden als dromerige pop vol emotie waar je elk moment van de dag naar kan luisteren en om te zeggen dat haar hechte fanbase trots op haar is, kan je een understatement noemen. Al met al ziet de toekomst er goed uit voor Maisie Peters. Taylor Swift is daarbij al fan van Maisie, en hopelijk jij nu ook!

Leuk om te weten: Maisie Peters staat op zondag 19 september op het Isle of Wight Festival in het Verenigd Koninkrijk!


Eddie Vedder brengt een nieuw soloalbum uit

Eddie Vedder heeft de wereld afgelopen woensdag laten weten dat er na tien jaar een nieuw soloalbum aankomt! Een datum voor dit aankomende album genaamd Earthling hebben we helaas nog niet, maar de eerste single Long Way is al wel te beluisteren. Dit nummer geeft ons alvast een voorgevoel voor wat we kunnen verwachten van het album, en het legt de lat meteen erg hoog!

Leuk om te weten: Pearl Jam, waar Eddie Vedder deel van uitmaakt, staat zaterdag 18 juni 2022 op Pinkpop!

Eddie Vedder - Long Way (Official Lyric Video)

Dit was 5 voor Vrijdag van deze week. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog.