Muziek

Hoge temperaturen bij Enrique Iglesias in Ziggo Dome

Deze show had alles om je op te warmen.

De Spaanse teksten in zijn nummer verraden nog steeds waar Enrique zijn roots liggen. Geboren in Madrid, maar in inmiddels al lang geleden de Move to Miami gemaakt. Hey, dat is toevallig ook de naam van het eerste nummer!

Vanaf de eerste noot is het duidelijk. Dit wordt een grootse show van de King of Latin Pop. Een immens podium dat zich uitstrekt tot bijna de zijkanten van de Ziggo Dome. Een led/scherm dat van het dak tot op het podium doorloopt. Vlammen, CO2, ballonnen, een grote live band. Kosten nog moeite zijn gespaard om een lekker avondje te genieten van Enrique zijn muziek. Spaanse vibes met entertainment van Amerikaans niveau gaan goed samen.

Voor ik naar de Ziggo Dome ging heb ik nog even gespiekt op de Top 40 site en daar las ik dat hij 31 (!) hits heeft gescoord in Nederland. Vanaf zijn eerste grote hit, Bailamos in 1999, gaat er bijna geen jaar voorbij zonder een (zomer)hit van Enrique. En de meesten komen vanavond ook voorbij. Niet voor niets is dit de All The Hits Live tour. De meeste in hun uitbundige versie, maar op de zogenaamde B-stage komen ook mooie akoestische versies voorbij. De cover van Coldplay, Yellow, doet misschien een beetje vreemd aan in de set.

Enrique is ook niet te beroerd om zijn wasbordje te laten zien, zijn microfoon in zijn broek te stoppen en vooral veel contact te maken met zijn fans. Hij gebruikt elke centimeter van zijn podium en de catwalk die de zaal inloopt om zo dichtbij mogelijk te komen. Sterker nog, hij stapt ook net zo makkelijk van het podium af om zich aan de barriers te laten vastpakken door de vele vrouwen die er staan. Die net zo makkelijk zijn kont vastpakken, nu ze toch in de gelegenheid zijn. Als hij Tonight, (I’m fucking you) inzet wordt het door duizenden vrouwen (en mannen) luidkeels meegezongen.  De tropische hitte die toch al in de Ziggo Dome hangt stijgt naar het kookpunt!

Na het lekker dansen op Subeme La Radio is het tijd om volop mee te zingen op de ballad Hero en loopt hij nog één keer naar het kleine podium aan de ander kant van de zaal. En daar gebeurt wat iedereen in de zaal wel zou willen… Enrique vraag een dame uit de zaal het podium op waar hij voor zingt en ja hoor, mee danst…


Als dat nog niet genoeg is gaat de Ziggo Dome echt helemaal uit zijn plaat op Bailando. Ooh hoo hoo hoo!
Met als kers op de taart, de afsluiter van de avond, zijn hit uit 2010 met Pitbull. En dat is meteen een perfecte samenvatting van de avond: Enrique, I Like It.