Winnen

Prijsvraag

Gabriel Iglesias. Werken tot je erbij neervalt.

Gabriel Iglesias komt Nederland met de FluffyMania World Tour trakteren op een flinke dosis zelfspot en persoonlijke comedy. Nadat de Amerikaanse comedian in 2015 de Heineken Music Hall en Ahoy op zijn kop zette zijn op 21 september de Ziggo Dome en op 22 september het Martiniplaza Theater in Groningen aan de beurt. Gelukkig maar, want het was lange tijd niet zeker of hij deze tour wel kon afmaken…

See available tickets

Zijn eerste special Hot & Fluffy uit 2007 was een regelrechte hit. Zijn gekke stemmetjes, parodieën, imitaties en boeiende manier van vertellen brachten zijn persoonlijke verhalen tot leven. De omvangrijke Gabriel slingerde gekleed in een Hawaïaans shirt de nodige catchphrases de zaal in waarvan “I’m not fat…. I’m fluffy” zijn handelsmerk werd. De clips op het toentertijd nieuwe videoplatform YouTube werden miljoenen keren bekeken en dat bracht Gabriel wereldwijde bekendheid.

Gabriel Iglesias over de Crocodile Hunter.

"Crocodile Hunter" - Gabriel Iglesias (from Hot & Fluffy comedy special)

Door zijn tweede special I’m Not Fat, I’m Fluffy werd de vraag naar de comedian groter en groter. Comedy Central gaf hem zijn eigen show genaamd Stand Up Revolution waarin hij ook andere comedians een podium gaf. Hij verleende zijn stem aan animatiefilms (Planes, The Nut Job, Smurfs) en bleef keer op de keer de wereld rondtouren. Ook in Nederland werden zijn specials uitgezonden en vlogen zijn Dvd’s de winkels uit. Eind vorig jaar kondigde Gabriel zijn grootste tour ooit aan. Vanaf februari 2017 zou hij met de FluffyMania World Tour zijn 20 jarig jubileum vieren en langs de grootste zalen van de wereld touren, waaronder de Ziggo Dome in Nederland.

Maar na 20 jaar hard werken sloeg vlak na de start van de tour het noodlot toe. Op Instagram plaatste hij begin maart 2017 een bericht dat hij per direct zijn tour moest onderbreken, omdat zijn lichamelijke en emotionele problemen zo snel mogelijk behandeld moesten worden. Wat zou dit betekenen voor zijn shows in Amsterdam en Groningen? Drie weken na dit bericht werd duidelijk wat de reden was van zijn onderbreking: zijn overgewicht en suikerziekte begonnen zijn tol te eisen. Met behulp van een personal trainer ging hij 5 dagen in de week sporten met als doel gewicht te verliezen en zijn levensstijl om te gooien. Het verschil was op social media duidelijk zichtbaar. Sporten, boksen en gezond eten was zijn nieuwe verslaving geworden. Gabriel viel af, genoot van wat welverdiende rust en was na een kleine twee maanden weer klaar om zijn tournee te hervatten.

Gabriel Iglesias: “Drive Thru Voice”.

"Drive Thru Voice" - Gabriel Iglesias

En dus staat de herboren Gabriel Iglesias niets meer in de weg om Nederland op zijn grondvesten te doen schudden met zijn aanstekelijke grappen. Mis deze comedyshow van het jaar niet en koop nu de laatste kaarten voor Gabriel Iglesias op 21 september in de Ziggo Dome in Amsterdam en 22 september de Martiniplaza in Groningen.

Prijsvraag

Nog geen tickets maar wil je er toch graag bij zijn? Koop je tickets dan via onze website of doe mee met onze prijsvraag en maak kans op 2 tickets voor zijn show in de Ziggo Dome in Amsterdam op 21 september.

De prijsvraag: Hoe heet de Comedy Central show van Gabriel Iglesias? 

Om deel te nemen kun je het antwoord vóór maandag 18 september mailen naar [email protected].